Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ
Κινδύνευσαν 24 ναυτικοί

Σε άμεσο κίνδυνο τέθηκε η ζωή 24 ναυτεργατών του πληρώματος, του αυτοκινητάδικου πλοίου (RO- RO) «Aniara» με σημαία Σιγκαπούρης, από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιό του, καθώς έπλεε 7 ναυτικά μίλια νότια από το νησί Φλέβες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο το πλοίο, το οποίο ανήκει στην ξένων συμφερόντων εταιρία «Wallenius Ship Management», ήταν υπερήλικο, καθώς το έτος κατασκευής του είναι το 1978. Επιπλέον, σε έλεγχο που διενήργησαν, μόνο στο κατάστρωμα, οι αγγλικές λιμενικές αρχές στις 11 Αυγούστου του 2004, όταν το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι Τίλμπουρι, εντόπισαν προβλήματα σε σωστικά μέσα, όπως είναι και τα μέσα πυρόσβεσης, αλλά και προβλήματα στα μέσα τηλεπικοινωνίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση του πλοιάρχου, το εικοσιτετραμελές πλήρωμα το αποτελούν 19 ναυτεργάτες από Φιλιππίνες, 4 από Μιαμάρ και ένας από Σιγκαπούρη, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το σήμα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο «Aniara» έφτασε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι. Από το ΕΚΣΕΔ δόθηκε εντολή και απέπλευσαν για τη θαλάσσια περιοχή όπου βρισκόταν το πλοίο δύο περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ αιτήθηκε η συνδρομή πολεμικού πλοίου, πυροσβεστικών πλοιαρίων του Πυροσβεστικού Σώματος και τέθηκαν σε ετοιμότητα και εναέρια μέσα. Αρχικά έγιναν προσπάθειες να κατασβηστεί η πυρκαγιά από το πλήρωμα, ωστόσο περίπου στις 4 το μεσημέρι και μετά την απότομη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, που έκαναν δύσκολη την επιχείρηση της κατάσβεσης, με αίτηση του πλοιάρχου, το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το πλοίο με ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με αυτοκίνητα και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ΥΕΝ, στις 7 το απόγευμα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ αναμενόταν η ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ