Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ούτε καν τα ψίχουλα

Καμία δέσμευση, ούτε καν για τα ψίχουλα απ' τη μη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης των γιατρών δεν κατάφερε να αποσπάσει η ηγεσία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) απ' το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα απ' τον υφυπουργό Αδάμ Ρεγκούζα, σε συνάντηση που είχε μαζί του το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα των βασικών μισθών, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, Δημοκρατική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΝΔ), Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών (ΣΥΝ) και Αριστερή Ριζοσπαστική Συσπείρωση Γιατρών (ΑΡΣΙ) συμφώνησαν σε προσχηματικό διάλογο με τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Διάλογος που υποτίθεται ότι θα είχε καταληκτική ημερομηνία τα τέλη Μάη, αλλά δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Απ' το «διάλογο» απέχει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι προσχηματικός και ότι μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μείωση των μισθών. Η Πανεπιστημονική τονίζει ότι δεν μπορεί να προκύψει αξιοπρεπές μισθολόγιο μέσα από τον προσχηματικό διάλογο, αλλά μόνο μέσα από την πραγματική διεκδίκηση βασικών μισθών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και σε συνάρτηση με τη συνολική πρόταση της παράταξης για δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης.

Στα πλαίσια αυτά η Πανεπιστημονική καλεί τους γιατρούς να αγωνιστούν για μισθολόγιο 1.600 ευρώ καθαρά για το νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο και οι εφημερίες να αμείβονται με αξιοπρεπές ωρομίσθιο, το οποίο να είναι ποσοστό επί του βασικού μισθού. Ακόμα να αγωνιστούν για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας (30ωρο, 6ωρο, 5νθήμερο), με μια εφημερία τη βδομάδα, που θα εξασφαλιστεί με μαζικές προσλήψεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ