Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Οργανώνουν την πάλη τους

Στην εκλογή Γραμματείας Γυναικών κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού

Από τη σύσκεψη των γυναικών στον Τουρισμό
Από τη σύσκεψη των γυναικών στον Τουρισμό
Αποφασισμένες να δώσουν τη μάχη του αγώνα και της συσπείρωσης μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για έναν κόσμο όχι με λιγότερη εκμετάλλευση αλλά για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, δήλωσαν γυναίκες, λατζέρισσες, καμαριέρες, μαγείρισσες, σερβιτόρες. Γυναίκες «πρωταθλήτριες» στη μερική απασχόληση, στο ωρομίσθιο, στην εντατικοποίηση, στους εξευτελιστικούς μισθούς, οι οποίες χτες το απόγευμα συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργάνωσαν από κοινού ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, στο ξενοδοχείο «Εσπέρια».

Η σύσκεψη κατέληξε στην εκλογή κοινής Γραμματείας Γυναικών των δύο σωματείων. Το δεύτερο ραντεβού τους ορίστηκε στους δρόμους του αγώνα, στις 19 Απρίλη στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα δύο σωματεία. Δέσμευση όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν ότι θα γίνει προσπάθεια για την όσο το δυνατόν μαζικότερη παρουσία των γυναικών σ' αυτό.

Ενεργός ήταν η συμμετοχή των γυναικών και αρκετά πλούσια η συζήτηση που αναπτύχθηκε, για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους και στους χώρους δουλιάς, θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Εντονος ήταν ο προβληματισμός που μετέφεραν πολλές εργαζόμενες, για το πώς θα μπορέσουν να αφυπνίσουν περισσότερες γυναίκες, να ξεπεράσουν το φόβο τους και να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Εκδηλη όμως και η διάθεσή τους να συμβάλουν αποφασιστικά στη μαζικοποίηση του αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλιάς, για μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, για δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Η Γεωργία Φλούδα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Μοντ Παρνές» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της «πρόκειται για τη ζωή μας και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας στις αιτίες που δημιουργούν όλα τα προβλήματα. Να κάνουμε το δικό μας μέτωπο. Οι γυναίκες έχουν συμφέρον και καθήκον να συμμετέχουν στους κοινούς αγώνες μέσα στο λαϊκό κίνημα μαζί με όλους όσοι θίγονται από τη δράση και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου».

«Φιλοδοξούμε όχι μόνο απλώς να εμποδίσουμε ορισμένα μέτρα που δρομολογούνται εναντίον των γυναικών, αλλά η γυναικεία δύναμη να πολλαπλασιάσει την αποτελεσματικότητα του εργατικό λαϊκού κινήματος», υπογράμμισε η Γεωργία Λίολη, εκ μέρους της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού.

Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας Χρ. Κατσώτης, η Κ. Μιχαήλ από τον Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και η Χ. Λαμπούδη από την Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ