Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
«Μπαλώματα» εν όψει γιορτών

Με ένα δρομολόγιο επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης τριών νησιών!

Με «μπαλώματα» και μπόλικη κοροϊδία προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, να καλύψει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές γραμμές, από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της. Στις συνεχείς συναντήσεις που έχει με φορείς των νησιών του Αιγαίου, χτες είχαν σειρά να δεχτούν τον κυβερνητικό οι νησιώτες των Σποράδων. Ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών φορέων των νησιών Αλόννησου, Σκοπέλου και Σκιάθου. Συναντήθηκε για να τους πει ότι η Αλόννησος, της οποίας τα συγκοινωνιακά προβλήματα έχουν χτυπήσει «κόκκινο», έχει μια χαρά σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα! Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι το γεγονός της απρόσκοπτης σύνδεσης της Αλοννήσου το διαπίστωναν και οι εκπρόσωποι!

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθ. Νάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας και βουλευτές, οι δήμαρχοι των τριών νησιών, ο νομάρχης Μαγνησίας και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Οπως έγινε γνωστό, από την πλευρά των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών και από τον βουλευτή του ΚΚΕ, αντίθετα με τα όσα αναφέρει ψευδώς το δελτίο του ΥΕΝ, καταγγέλθηκε το γεγονός ότι παρά τις πρόσφατες υπουργικές υποσχέσεις, το νησί εξακολουθεί να βρίσκεται στην απομόνωση αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ακόμα και στην προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης!

Ακόμα οι εκπρόσωποι επισήμαναν ότι με τον τρόπο που έχουν καθοριστεί τα δρομολόγια για τις Σποράδες κατά τις ημέρες του Πάσχα, η Αλόννησος κινδυνεύει να μείνει γι' αυτές τις μέρες χωρίς πλοίο! Συνολικά και για τα τρία νησιά το ακτοπλοϊκό πρόβλημα, κατά το ΥΕΝ, θα λυθεί με τη δρομολόγηση ενός ταχύπλοου από Αγιο Κωνσταντίνο με τελικό προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αλλά και με την ...«ενθάρρυνση» (δηλαδή επιδότηση) από το ΥΕΝ για «δρομολόγηση πλοίων όλων των τύπων στη συγκεκριμένη περιοχή από κάθε λιμάνι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ