Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Δράση με την ΟΓΕ

Στη συγκρότηση Ομάδας Γυναικών από το Χώρο της Αναπηρίας (από ανάπηρες γυναίκες και μητέρες ανάπηρων παιδιών) που θα λειτουργεί στα πλαίσια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) οδήγησε η προχτεσινή συγκέντρωση γυναικών που έγινε με πρωτοβουλία της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΚ ΑμεΑ) και στην οποία παραβρέθηκε η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της διοίκησης της ΟΓΕ.

Στη συγκέντρωση αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανάπηρες γυναίκες και οι μητέρες ανάπηρων παιδιών που χτυπιούνται διπλά από την πολιτική των αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο των Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής. Η γυναίκα, στα πλαίσια της οικογένειας, -τονίστηκε - καλείται να καλύψει την έλλειψη δημοσίων δομών Πρόνοιας και Υγείας, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του ανάπηρου, ηλικιωμένου ή πάσχοντα της οικογένειας.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη σύνδεσης με το γενικότερο γυναικείο κίνημα και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και η ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένων θέσεων σε συνεργασία με το ΔΣ της ΟΓΕ για τα προβλήματα και τα αιτήματα της ανάπηρης γυναίκας και της μητέρας ανάπηρων παιδιών απ' τις λαϊκές οικογένειες.

Στην εκδήλωση εκλέχτηκαν αντιπρόσωποι και παρατηρητές για το συνέδριο της ΟΓΕ στις 8 - 10 Απρίλη, που θα επεξεργαστούν και θα καταθέσουν στο συνέδριο ολοκληρωμένο κείμενο θέσεων και διεκδικήσεων της Ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ