Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ
Επεξεργάζονται μέτρα καταστολής

Με θέμα την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία συνάντηση των Υπουργείων Εσωτερικών - Δημόσιας Τάξης των κρατών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις συναντήσεις αυτές με πρόσχημα την τρομοκρατία, γίνεται επεξεργασία και συζήτηση των μέτρων ενιαιοποίησης της καταστολής στην ΕΕ. Κεντρικός ομιλητής της συνάντησης θα είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης.

Εξαλλου την επιχειρησιακή συνεργασία των δυνάμεων ασφάλειας των χωρών - μελών της ΕΕ σε περίπτωση σοβαρών κρίσεων πολυεθνικού χαρακτήρα, εξετάζουν οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών Αστυνομιών στο Λουξεμβούργο (η άτυπη σύνοδος των αρχηγών θα διαρκέσει από τις 16/3/05 - 18/3/05). Οι «κρίσεις» αυτές είναι θεομηνίες, ομηρίες, τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και «παρεμβάσεις» εκεί όπου προωθούνται τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της νέας τάξης. Παράλληλα θα συζητηθεί η περιφερειακή διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία.

Αλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τορίνο, η επιχειρησιακή συνεργασία των Ευρωπαίων αρχηγών Αστυνομιών, η διεθνής αστυνομική συνεργασία σε περιπτώσεις γεγονότων ή επιχειρήσεων μεγάλης σημασίας - καταπολέμηση του «χουλιγκανισμού» και η διαχείριση κρίσεων διασυνοριακού χαρακτήρα στην ΕΕ.

Στη σύνοδο αυτή θα συμμετάσχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γ. Αγγελάκος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του αρχηγείου της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ