Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση για ΛΑΦΚΑ - ΩΡΑΡΙΟ και κάλεσμα για τις 17 Μάρτη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τον ελιγμό της κυβέρνησης στο θέμα του ΛΑΦΚΑ, την απόφαση για το ωράριο και τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε συγκέντρωση όλων των δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάρτη, καλεί το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τον ελιγμό της κυβέρνησης στο θέμα του ΛΑΦΚΑ και την απόφαση για το ωράριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«1. Η κυβέρνηση της ΝΔ υποχρεώθηκε να πραγματοποιήσει έναν παραπλανητικό ελιγμό, που δε θα τον έκανε κι αυτόν, αν δεν υπήρχαν η άμεση και δυναμική αντίδραση των συνταξιούχων, καθώς και η γενικότερη κατακραυγή των εργαζομένων.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι δεν αντέχει η οικονομία την άμεση καταβολή των κλεμμένων, είναι ταξικό και αντιλαϊκό. Η οικονομία αντέχει. Υπάρχουν τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας, τα οποία η κυβέρνηση δε θέλει να θίξει. Το ΚΚΕ διεκδικεί άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών.

2. Η απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι μέτρο αντιλαϊκό. Σημαίνει επέκταση της μερικής απασχόλησης, εξουθενωτική εργασία και χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών, σε όφελος των πολυκαταστημάτων.

Στην πράξη καταργείται η κυριακάτικη αργία, αφού το θέμα αυτό αφήνεται στη ρύθμιση των νομαρχών.

3. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους επαγγελματίες και μαζικά να αντιμετωπίσουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική.

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία! Να γίνει υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα. Ωράριο που δε θα υπερβαίνει τις 48 ώρες τη βδομάδα. Πάλη για 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, κατώτερο μισθό και σύνταξη 1.200 - και 960 ευρώ, αντίστοιχα.

Ολες οι δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Μάρτη και των απεργιακών συγκεντρώσεων.

ΑΘΗΝΑ 04/03/2005 - ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ»


ΣΕΛ.  18   -   23

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ