Σάββατο 5 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Η συναίνεση πάνω απ' όλα

Από την πλευρά της ΝΔ, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να απευθύνει κάλεσμα για «υπερκομματική αντίληψη πάνω στα μεγάλα ζητήματα» και από κοινού διαμόρφωση των πολιτικών που απαιτούνται.

Συνεχίζοντας στο πνεύμα της συναίνεσης, διαπίστωσε μεν ότι έχουν διαφορές, αλλά «μπορούμε να συνθέσουμε τις διαφορετικές μας απόψεις». Στο σημείο αυτό, ανέφερε το παράδειγμα της εκλογής του Κ. Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος πως έτσι «αποδείξαμε έμπρακτα ότι οι διαχωριστικές γραμμές σ' αυτά τα ζητήματα είναι παρωχημένη πολιτική πρακτική». Και συμπλήρωσε: «Πιστεύουμε βαθιά στη συναίνεση, στην ευρύτερη κοινωνική συνεννόηση». Δεν παρέλειψε να πει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα συνέχισε το ωφέλιμο έργο» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για «αλλαγή σκυτάλης στην κυβέρνηση» και απλώς για «διορθωτικές κινήσεις» που φέρνει με την πολιτική της η ΝΔ.

Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα είπε: «Σήμερα ο τόπος μας έχει ανάγκη από αξιόπιστα και σύγχρονα κόμματα. Κόμματα που ανθίστανται στα φαινόμενα παθογένειας, που προκαλούν οι εξουσιαστικές σκοπιμότητες, που μπορούν να αφουγκράζονται τις ανησυχίες των πολιτών, που εκφράζουν τις προσδοκίες τους και υπηρετούν τις πραγματικές κοινωνικές και εθνικές ανάγκες. Και μόνο τα κόμματα που έχουν ανανεώσει και εκσυγχρονίσει τον πολιτικό τους λόγο και έχουν ξεπεράσει τις οργανωτικές αδυναμίες τους μπορούν να απαντήσουν θετικά στις σύγχρονες προκλήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ