Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη

Με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό μετατράπηκαν σε εμπόρευμα, τόνισε ο Σ. Σκοπελίτης βουλευτής του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Μυτιλήνη
Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Μυτιλήνη
Τα οξυμένα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου απασχόλησαν χτες την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής η οποία ενημερώθηκε σχετικά από τον αρμόδιο υπουργό Α. Παυλίδη. Ο υπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση παρουσίασε τον απολογισμό του υπουργείου του και ισχυρίστηκε ότι η νησιωτική Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως περιοχή ιδιαίτερης κυβερνητικής προσοχής. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αλλάξει ο νόμος για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και με βάση καινούρια πρόβλεψη οι συμβάσεις με τους ακτοπλόους θα είναι όχι ετήσιες αλλά πενταετείς ή εξαετείς.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Σκοπελίτης υπενθύμισε στον υπουργό ότι στις 25 Φλεβάρη οι παραγωγοί της Λέσβου πραγματοποίησαν αγωνιστική κινητοποίηση και όμως στην έδρα του υπουργείου δεν υπήρχε, όχι μόνο ο υπουργός, αλλά ούτε ο γενικός γραμματέας. Τα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου, συνέχισε, είναι σοβαρά και προέκυψαν επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι από το 1992 το σχετικό πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής έμεινε στα χαρτιά με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ετσι, σήμερα, τόνισε, αντί για την ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών έχουμε την εγκατάλειψή τους και την απομόνωσή τους από την υπόλοιπη Ελλάδα. Με ευθύνη, είπε ο Σ. Σκοπελίτης, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ οι συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό μετατράπηκαν σε εμπόρευμα και παραδόθηκε στους εφοπλιστές. Καταλήγοντας τόνισε ότι για τα προβλήματα των νησιών απαιτείται μια άλλη διαφορετική πολιτική για την ανάπτυξη με προοπτική, πριν μετατραπούν τα χωριά σε πραγματικά γηροκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ