Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εργολαβικές κομπίνες

Στις πλάτες των εργαζομένων και του δημόσιου χρήματος φτιάχνουν περιουσίες οι διάφοροι εργολάβοι. Εχουν στήσει την κομπίνα καλά. Π.χ., απασχολούν σε διάφορες δουλιές τους εργαζόμενους που έχουν προσλάβει για μια συγκεκριμένη εργολαβία. Και, φυσικά, ενώ οι εργάτες πληρώνονται για μια δουλιά, αυτοί τα «παίρνουν» από πολλές μεριές.

Μια τέτοια περίπτωση αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ, οι οποίοι κατηγορούν τον εργολάβο Κ. Σαμουηλίδη για παραβίαση της Σύμβασης που έχει υπογράψει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οπως προκύπτει από τη συζήτηση της σχετικής εργατικής διαφοράς που έγινε στις 13 του Γενάρη, ο εργολάβος παραβιάζει τη σύμβαση ως προς τους όρους απασχόλησης αλλά και ως προς τους χώρους εργασίας. Συγκεκριμένα, ενώ από τη σύμβαση με το ΑΠΘ προβλέπεται 8ωρη απασχόληση, πολλοί εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις 5ωρης απασχόλησης. Επίσης, εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ΑΠΘ, εν ώρα εργασίας μετακινούνται για δουλιά σε άλλους χώρους εκτός ΑΠΘ, π.χ., λιμάνι και αλλού.

Και γεννάται το ερώτημα: Η Πρυτανεία του ΑΠΘ γνωρίζει τις καταγγελίες; Αν ναι τι πράττει για να σταματήσει να κάνει «τζάμπα μάγκα» στις πλάτες του δημοσίου και των εργαζομένων τον όποιο εργολάβο; Αν όχι, τι προτίθεται να κάνει τώρα που το έμαθε; Θα καταγγείλει τη σύμβαση;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ