Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τώρα θυμήθηκε εργαζόμενους, αγρότες και ανάπτυξη

Τελικά είναι πρόκληση! Ο αρχηγός του κόμματος που επί τόσα χρόνια καταδίκασε τα λαϊκά στρώματα στη λιτότητα και την περιθωριοποίηση, να καταγγέλλει σήμερα τις υψηλές τιμές και την κερδοσκοπία...

Eurokinissi

Τελικά είναι πρόκληση! Ο αρχηγός του κόμματος που επί τόσα χρόνια καταδίκασε τα λαϊκά στρώματα στη λιτότητα και την περιθωριοποίηση, να καταγγέλλει σήμερα τις υψηλές τιμές και την κερδοσκοπία...
Οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για διάψευση των προεκλογικών της εξαγγελιών και για υπονόμευση της χώρας μέσω της δημοσιονομικής απογραφής, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στην ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Παπανδρέου, βεβαίως, ο αρχηγός του κόμματος που επί τόσα χρόνια έκανε τους εργαζόμενους να στενάζουν κάτω από την πολιτική λιτότητας των εισοδημάτων και αφόρητης ακρίβειας στην αγορά, δεν παρέλειψε να καταδημαγωγήσει για τις, πράγματι υπαρκτές, ανατιμήσεις στην αγορά και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανακοπή της ανάπτυξης στην Ελλάδα», αφού με την απογραφή έθεσε «τη χώρα σε καθεστώς επιτήρησης». Δαπανώντας μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο συγκεκριμένο θέμα υποστήριξε ότι η επιτήρηση υπονομεύει τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, μιλώντας για «υποβάθμιση του κύρους της χώρας» και για «κατεδάφιση των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός «δε θα μπορέσει να εκτελεστεί», καταγγέλλοντας «πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Επίσης πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός με τις πιστώσεις του «διαψεύδει με απροκάλυπτο τρόπο όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις» και δημιουργεί «σαφείς διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε αυτούς που έχουν και θα πάρουν και σε αυτούς που θα χάσουν», ενώ «ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα». Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να πει ότι ο προϋπολογισμός είναι «εικονικός, πλαστός», μιλώντας για «προϋπολογισμό πολιτικής εξαπάτησης». Οσον αφορά τη διαφάνεια του προϋπολογισμού υποστήριξε ότι «δεν καταργήσατε κανέναν ειδικό λογαριασμό», παρότι η ΝΔ είχε ασκήσει ανάλογη κριτική στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποχή από τις εξελίξεις», «τυπική συμμετοχή» και «μη ανάληψη πρωτοβουλιών». Αναφερόμενος στην ακρίβεια υποστήριξε ότι «έχετε βάλει στο στόχαστρο τη μέση ελληνική οικογένεια», ενώ για τους μισθωτούς είπε ότι «οι αυξήσεις μετά τους φόρους μειώνουν την αγοραστική δύναμη». Επίσης έβαλε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού λέγοντας ότι «δε βρήκατε χρόνο να πάτε στις Βρυξέλλες για να παλέψετε για τα αιτήματα του αγρότη». Για το δημόσιο τομέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε «κομματική επέλαση», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο υπουργείο Οικονομικών δεν αφήσατε προϊστάμενο που να μην αλλάξετε» και «βασικό προσόν ήταν η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ».

Ειδική αναφορά έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του νομοσχεδίου για το «βασικό μέτοχο», ζητώντας ένα νομοθέτημα με «πραγματικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την αντιμετώπιση της διαφθοράς», υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο «ποινικοποιεί την επιχειρηματικότητα και έχει πάρα πολλά "παράθυρα"». Τέλος, σχετικά με την αναφορά του Θ. Ρουσόπουλου σχετικά με το ότι ο Ραούφ Ντενκτάς θα ήταν αυτός που θα βρισκόταν στη Διάσκεψη Κορυφής των Βρυξελλών αν πέρναγε η γραμμή του στο Κυπριακό, ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι... «είναι ο γνήσιος εκφραστής της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού». Καταλόγισε στην κυβέρνηση «πανικό και αδυναμία να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λείπει το... σχέδιο(2006-03-30 00:00:00.0)
Είμαστε έτοιμοι και για εκλογές(2004-12-08 00:00:00.0)
Ξεκάθαρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου(2004-11-25 00:00:00.0)
«Οχημα» για νέα αντιλαϊκά μέτρα(2004-11-23 00:00:00.0)
Ευέλικτες σχέσεις εργασίας... υπέρ της ανταγωνιστικότητας(2004-11-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ