Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ... «Η άτυπη φράση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου ότι "αν γίνονταν δεκτές οι απόψεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου επί του σχεδίου Ανάν, στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες θα βρισκόταν αντί του Παπαδόπουλου ο Ντενκτάς" πυροδότησε φωτιές στο Κοινοβούλιο» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΠΟΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, ΠΟΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ... «"Ορισμένοι συνάδελφοί μας διατείνονται ότι η ενσωμάτωση της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό σύστημα είναι παρακινδυνευμένη. Η ποιότητα των αυτοκινήτων που κατασκευάζουμε στην Τουρκία είναι αντίστοιχη με οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας. Για τη Renault η Τουρκία αποτελεί μέρος της Ευρώπης" απαντά στους διστακτικούς ο Λουί Σβερτσέρ, διευθύνοντας σύμβουλος της Renault. Η γαλλική Ενωση Εργοδοτών, οι αντίστοιχες Ιταλική και Γερμανική, υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Στρογγυλή Τράπεζα Ευρωπαίων Επιχειρηματιών που εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ευρώπης είναι ένθερμος θιασώτης της τουρκικής ένταξης. Η επιχειρηματική τάξη επιμένει ότι στόχος δεν είναι μόνο τα κέρδη» (από το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«ΠΑΓΩΜΑ» ΜΙΣΘΩΝ - ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ: «Οι βασικοί στόχοι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2005 είναι η δραστική επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού στο 5,3% από 14,6% το 2004 και η αύξηση των εσόδων του κατά 7,4% έναντι αύξησης 8,5% το 2004, επισημαίνεται σε εμπεριστατωμένη ανάλυση στο περιοδικό "Ματιές στην Οικονομία" της Εμπορικής Τράπεζας» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ