Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ξυλοδαρμούς
  • Σήμερα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αμερικής
  • Ακολουθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

Συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής διοργανώνει η Επιτροπή 5ου - 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», διαμαρτυρόμενη για τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια σε βάρος των Αφγανών προσφύγων, όπως δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Η συγκέντρωση γίνεται σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα και θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα (οδός Μιχ. Βόδα), όπου και κακοποιήθηκαν οι μετανάστες.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Ερχεται να προστεθεί στη σωρεία πολύμορφων και ατιμώρητων περιστατικών, στα οποία πρωτοστατούν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, σε βάρος μεταναστών και προσφύγων που ζουν στη χώρα μας. Είναι αποτέλεσμα της εντεινόμενης αντιτρομοκρατικής υστερίας και της έντεχνα καλλιεργούμενης αναγωγής των κατασταλτικών μηχανισμών σε προστάτες τάχα της «ασφάλειας του πολίτη» που «κινδυνεύει» και από τους αλλοδαπούς. Μιας πολιτικής που αναγορεύει τους πάντες σε υπόπτους».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί πιστά και η σημερινή κυβέρνηση, οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα, ενώ η ατιμωρησία τα διευκολύνει και τα πολλαπλασιάζει. Υπογραμμίζει ότι η διαταχθείσα διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, «που κατά κανόνα αθωώνει τους ενόχους, δεν απαλλάσσει τους υπεύθυνους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΛ.ΑΣ».

Τέλος καλεί το λαό, Ελληνες και ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες, μαζί, να εντείνουν την πάλη για υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών που βάλλονται συστηματικά. Να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που ενέχονται στα βασανιστήρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα(2012-06-02 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επίθεση στον Αφγανό πρόσφυγα(2010-09-19 00:00:00.0)
Μέτρα - χάδια για τους προβοκάτορες αστυνομικούς(2006-11-23 00:00:00.0)
Αμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων(2004-12-24 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση υποθάλπει το αστυνομικό κράτος(2001-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ