Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δώστε εξηγήσεις για τη βάναυση κακοποίηση κομμουνιστών

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος για την «περιποίηση» των μελών του ΚΚΕ από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

Για τη βάναυση κακοποίηση των μελών του ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας καλείται να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία «υπενθυμίζει» στον υπουργό ότι στις 11 του Απρίλη κατά τη διάρκεια των φιλειρηνικών λαϊκών εκδηλώσεων στη Γρίτσα Λιτόχωρου, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άγρια δυο φιλειρηνιστές - μέλη του ΚΚΕ και τους μετέφεραν αιμόφυρτους στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Επί πέντε ώρες αρνιόταν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και δεν τους επέτρεπε να επικοινωνήσουν με δικηγόρο. Δήλωνε άγνοια για τη σύλληψη και κράτησή τους, ακόμα και προς τους συγγενείς, τα στελέχη και το βουλευτή του ΚΚΕ. Οι ενέργειες αυτές, τονίζει ο Αντ. Σκυλλάκος, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων.

Ο υπουργός ερωτάται από πού άντλησε το δικαίωμα η Αστυνομική Διεύθυνση να προχωρήσει στις παραπάνω ενέργειες και αν το υπουργείο έχει ασκήσει ΕΔΕ για τις παραπάνω καταγγελίες και στην περίπτωση αυτή, ποια είναι τα συμπεράσματά της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ