Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόβα τζενεράλε για νέο αιματηρό γύρο

Πρόβα τζενεράλε μπροστά στο νέο αιματηρό γύρο που ετοιμάζουν οι υπερατλαντικοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές για τη Βαλκανική, χαρακτηρίζει η Γραμματεία της Πανσπουδαστικής ΚΣ τη Νατοϊκή άσκηση που πραγματοποιείται μέσα στο Μάη στο νομό Θεσσαλονίκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση απόλυτα προσδεμένη στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα μερικά ψίχουλα από το μοίρασμα της λείας που λέγεται Βαλκάνια, έχει καταστήσει εαυτόν συνένοχη στο έγκλημα. Σε αυτές της τις επιλογές μπορεί να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των κομμάτων του περίφημου "Ευρωμονόδρομου", αλλά έχει να αντιμετωπίσει και την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν από φορείς της ευρύτερης περιοχής και καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μαζικοποιήσουν με την παρουσία τους τις ήδη προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Επίσης, η ΠΚΣ θα καταθέσει στους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους και τη ΦΕΑΠΘ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των γερακιών του ΝΑΤΟ.

Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές και οι σπουδαστές είναι εκείνοι που μπορούν να εξασφαλίσουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη συμπαράταξη των συλλόγων με το λαϊκό κίνημα μέσα από την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο κίνημα προς όφελος της Πανσπουδαστικής, του συνεπούς αγωνιστικού πόλου στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Από αυτή την άποψη, οι φοιτητικές σπουδαστικές εκλογές στις 17 του Μάη μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία νέων αγώνων στο πλευρό του λαού. Μπορούν να αποτελέσουν σταθμό στην πορεία διαμόρφωσης ενός φοιτητικού κινήματος της αντεπίθεσης και της νίκης», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ