Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΔΕ: «Ομως το πρώτο δίδαγμα του αντιδικτατορικού αγώνα και της κορύφωσής του, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υπήρξε ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία και την ελευθερία έσπασε τα προδικτατορικά ιδεολογικά τείχη και δημιούργησε μια νέα ενότητα του ελληνικού λαού και της νεολαίας ιδιαίτερα». (η ακριβής δήλωση του Ν. Κωνσταντόπουλου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΣΤΗ ΝΔ: «Ο Κωνσταντόπουλος έρχεται γάντι σε μια ΝΔ που διανύει παρατεταμένη φάση ρεβιζιονισμού. Φυσικά όλα αυτά δε θα συνέβαιναν αν η Προεδρική υποψηφιότητα Κωνσταντόπουλου είχε όπως λένε "κλειδώσει". Επειδή ο Κωνσταντόπουλος είναι πολιτικός και όχι ήρωας του ποιήματος "Τείχη" του Καβάφη, αποφάσισε να πλησιάζει και δημοσίως τη ΝΔ, μπας και αλλάξει τύχη». (ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ)

ΕΡΜΕ ΝΕΚΡΕ: «Προς τιμήν του ο κ. Κωνσταντόπουλος υπενθύμισε ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν παλλαϊκή, το αίτημα για αποκατάσταση του πολιτεύματος τη ζοφερή εκείνη περίοδο δεν είχε σημαίες ούτε δεξιές, ούτε αριστερές, μόνο ελληνικές». (το κύριο άρθρο στη ΧΩΡΑ)

ΕΡΜΗ ΚΥΠΡΟΣ: «Ομως τόσο οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - ανεξαρτήτως ύφους, επιπέδου κριτικής και ερμηνευτικών προτάσεων - γνωρίζουν, μάλλον καλώς ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει, προκειμένου να πετύχουν την ένταξη της Κύπρου, ότι ούτε τα ελληνοτουρκικά, ούτε η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτέλεσαν ποτέ κριτήριο της Κοπεγχάγης, ή πολιτικό κριτήριο για την υποψηφιότητα της Τουρκίας». (η Κύρα Αδάμ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ