Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενα «μάνατζμεντ» είναι όλα...

Τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο πολιτισμός, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης; «Ενα μάρκετινγκ και ένα μάνατζμεντ»! Διότι, προφανώς, η προηγούμενη κυβέρνηση δε «μανατζάρισε» σωστά το «μαγαζί» και, ως εκ τούτου, «δεν είμαστε χαρούμενοι και ευτυχείς για τα αποτελέσματα μιας τόσο δαπανηρής προσέγγισης και επένδυσης».

Μιας λοιπόν και το ζήτημα της παραγωγής τοματοπελτέ - μας συγχωρείται, «πολιτιστικού προϊόντος» θέλαμε να γράψουμε - είναι υπόθεση «μάνατζμεντ» και «μάρκετινγκ», «η παρέμβαση του κράτους σαφέστατα θα μειωθεί και θα δοθεί δυνατότητα στη χρηστή και σωστή διαχείριση»! Σε ποιους; Στους «μάνατζερ»!

Ολα αυτά δεν αποτελούν, δυστυχώς, ένα, έστω και κακόγουστο, σύντομο ανέκδοτο. Τα έλεγε η ΝΔ στο προεκλογικό της πρόγραμμα. Τα επαναλαμβάνει με κάθε αφορμή η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ από τότε που ανέλαβε. Τα ψήφισε η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ (και το ΣΥΝ ως είθισται) όταν υπερψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το αποδεικνύει η κυβέρνηση καθημερινά, ξεκινώντας από τις απολύσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ και την «αποψίλωσή» του από το έμπειρο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του, μέχρι τη μετατροπή του υπουργείου σε «επικουρικό» της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Θα τους δοθεί απάντηση, πρώτα και κύρια, από τους ανθρώπους του πολιτισμού;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ