Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για τα πιστοποιητικά διαφάνειας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την έκδοση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πιστοποιητικών διαφάνειας στην εταιρία συμφερόντων του Μπόμπολα «ΑΚΤΩΡ» διέταξε χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η εξέταση που διενεργείται μετά από δημοσιεύματα του «Ρ» θα γίνει από την εισαγγελέα Μαρία Γκανέ. Η εισαγγελική λειτουργός θα ερευνήσει αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις από μέλη του Επιστημονικού ή Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, θα διερευνήσει αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις από φορείς αρμοδίων οργάνων των αναθετουσών αρχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που προέβησαν σε υπογραφές συμβάσεων είτε πριν την έκδοση πιστοποιητικών διαφάνειας, είτε ενώ είχε υπάρξει από το ΕΣΡ απορριπτική πράξη.

Μετά από τα δημοσιεύματα του «Ρ», αλλά και άλλων εφημερίδων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος συγκέντρωσε κάθε σχετική πληροφορία που δημοσιεύτηκε στον Τύπο και τις μελέτησε. Συγκεκριμένα, μελέτησε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε πολλές περιπτώσεις εκδόθηκαν πιστοποιητικά διαφάνειας υπογεγραμμένα από ένα μόνο μέλος του οργάνου και όχι της Ολομέλειας ή του αρμόδιου κλιμακίου διαφάνειας. Επίσης, μελέτησε καταγγελίες για χορήγηση πιστοποιητικών διαφάνειας μετά την ανάληψη έργων από εταιρίες. Μετά τη μελέτη των στοιχείων αυτών παράγγειλε την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ