Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Πρώτος στόχος η αναγνώρισή μας από την Τουρκία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ πρώτιστος και πιο σημαντικός στόχος που θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις 17 Δεκέμβρη, είναι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία. Ο κ. Χριστόφιας διευκρίνισε ότι η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας δε σημαίνει και ταυτόχρονη λύση του Κυπριακού. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια τέτοια ενέργεια θα ανατρέψει ορισμένους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας η οποία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σεβαστεί τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του διεθνούς δικαίου.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ευνοούμενη ορισμένων δυνάμεων οι οποίες διαφεντεύουν τον πλανήτη. Είπε επίσης ότι οι δυνάμεις αυτές, παραβαίνουν βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου η Τουρκία να εξασφαλίσει και ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και να βγει αλώβητη.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι οι προσπάθειες όλων πρέπει να επικεντρωθούν στο να πειστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι η Τουρκία έχει υποχρέωση να σεβαστεί τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ