Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αξιοπρεπείς... με τρόπο!

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά τα καθήκοντά μας για τις επόμενες μέρες είναι τα εξής: Να χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μεταφοράς, να γεμίσουμε τα στάδια, να είμαστε ευχάριστοι με τους φιλοξενούμενους λόγω των αγώνων και να ανεχόμαστε σχεδόν οτιδήποτε για λόγους ασφάλειας.

Κάπως έτσι τουλάχιστον μάς τα περιγράφουν τα πράγματα τόσο ο πρωθυπουργός με τα διαγγέλματά του όσο και οι υπουργοί του. Ολα αυτά γιατί; Για τον ...μεταολυμπιακό παράδεισο που όπως μας δήλωσε ο πρωθυπουργός, ήδη τον μελετάνε τα επιτελεία του.

Εννοείται φυσικά ότι οι παράδεισοι δε δημιουργούνται από τη μια μέρα στην άλλη οπότε έχουμε και κάποια άλλα καθήκοντα στο ενδιάμεσο: Να πληρώσουμε το κόστος των αγώνων, να ανεχθούμε την οικονομική λιτότητα που θα επιβάλλουν οι αυξημένες υποχρεώσεις.

Βεβαίως να ...δεχτούμε και μερικά μέτρα που τους φάνηκαν καλά κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας. Οπως π.χ. οι κάμερες, η παράταση του ωραρίου των καταστημάτων και άλλα τέτοια.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ βρίσκετε ένα είδος ειρωνείας στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου που μιλούν για «υπερβολικά» κονδύλια που δαπανήθηκαν για τις τελετές της Ολυμπιάδας από μια χώρα όπως η Ελλάδα; Ιδίως εκεί που συγκρίνουν τις δαπάνες με αυτές πολύ μεγαλύτερων χωρών;

«Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ του ΝΑΤΟ ζητήθηκε με τρόπο που να διαφυλάσσεται η αξιοπρέπεια της χώρας». Η δήλωση αποδίδεται στην παρέμβαση του Γιώργου Βουλγαράκη στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστε λοιπόν η αξιοπρέπεια είναι κάτι που διαφυλάσσεται ...«με τρόπο». Τι μαθαίνει κανείς!

Ιδίως μάλιστα όταν μιλάμε για την αξιοπρέπεια μιας χώρας μάλλον πρόκειται για έμμεση παραδοχή ότι κάτι δεν πάει καλά με την όλη ιστορία. Οπως και να έχει πάντως, τόσο το ΠΑΣΟΚ που «ετοίμασε» τη σχετική συμφωνία, όσο και η ΝΔ που την εκτέλεσε, μας έχουν δείξει στο παρελθόν σαφέστατα δείγματα, του πώς την εννοούν την αξιοπρέπεια αυτή.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ