Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Θα 'χει και δράκο το πανηγύρι

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Τι ευγενικές λέξεις για να περιγραφεί η νέα επιδρομή των τοκογλύφων στις τσέπες των λαϊκών εισοδημάτων... Ως και πιστωτική κάρτα για το χαρτζιλίκι των παιδιών ετοιμάζουν.

Αλλά προσοχή παρακαλώ στην κριτική, μέρες που 'ναι.

Γιατί, λέει, ως και οι εχθροί κλειδώνουν τα όπλα. Να του το πούμε του εχθρού κι άμα συμφωνεί... Προς το παρόν συνεχίζει να εξευτελίζει καθημερινά ανθρώπους που έκαναν το λάθος να πέσουν σε αστυνομικό μπλόκο, εκεί στις γειτονιές που τα «Ρόβερ» δεν κυκλοφορούν.

Κι αυτή η μιζέρια για τα περί της τελετής έναρξης. Αφού θα έχει Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στον Βουκεφάλα, Αϊ-Γιώργη να σκοτώνει το δράκο, Θόδωρο Κολοκοτρώνη επίσης στο άλογο, κόκκινο κένταυρο, ως κι ένα καράβι να πηγαίνει καταπάνω στους Στεφανόπουλο, Ρογκ και Γιάννα. Τι άλλο θέλετε; Ακόμα κι ο Αλιάγας με στολή εργάτη θα εμφανιστεί. Ακου «αμερικανιές». Πιπέρι.

Πώς είπατε; Ούτε και χτες δημοσιεύτηκε η είδηση για την εκδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για τους νεκρούς εργάτες; Αυτό έλειπε, σε στιγμές τέτοιας εθνικής ομοψυχίας να επιτρέπουμε να χαλάσει η σούπα από 13 φέρετρα.

Είδηση είναι ό,τι αποφασίζει το αφεντικό, άντε ο χορηγός.

Τι μαθαίνει πάντως κανείς. Οτι τον καιρό της χούντας λειτουργούσε εκεί κέντρο συνεκπαίδευσης πρακτόρων. Ενώ τώρα αναβαθμίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί ψηλά στον Υμηττό...

Μα είναι ειδήσεις αυτές τέτοιες μέρες;

Βεβαίως και θα πάμε στο Προεδρικό με τον Κοκό. Χάνεται τέτοια γιορτή της Δημοκρατίας;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ