Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η δίκη του 20χρονου μετανάστη

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η δίκη του 20χρονου Αλβανού μετανάστη Αντρέα Μπίκολι, εργαζόμενου και μαθητή της Γ` Τάξης Νυχτερινού Λυκείου, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικά όργανα την Τρίτη 8 Ιούνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρέα Μπίκολι οδηγήθηκε στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, επειδή είχε το ...θράσος να διαμαρτυρηθεί σε αρμόδιο Τμήμα της Νομαρχίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην τακτοποίηση των χαρτιών παραμονής του. Στο Αστυνομικό Τμήμα, ομάδα αστυνομικών τον ξυλοκόπησε στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Δεν του επιτράπηκε να κάνει ούτε ένα τηλέφωνο. Μάλιστα, τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό ήταν ορατά και μετά από αρκετές μέρες...

Την επόμενη μέρα (Τετάρτη), αφού πρώτα τον ξαναχτύπησαν, τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Αττικής και από εκεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενο για αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση κλπ. Τρεις μέρες αργότερα, οδηγήθηκε σε δίκη, η οποία, όμως, αναβλήθηκε και ορίστηκε δικάσιμος για αύριο. Να σημειωθεί σ' αυτό το σημείο πως ο Αντρέα Μπίκολι ζει και εργάζεται για 12 χρόνια στη χώρα!

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, απέναντι σ' αυτήν την απάνθρωπη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων. Ο βουλευτής του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας, δηλώνοντας πως το περιστατικό αυτό «αντανακλά τη γενικότερη συμπεριφορά της Αστυνομίας και τελικά της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης, όταν καλλιεργεί πνεύμα ενάντια στους ξένους, ότι αυτοί δεν έχουν δικαιώματα».

Ανακοίνωση είχε εκδώσει και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, σημειώνοντας πως «η βία εναντίον των μεταναστών αφορά ολόκληρο το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα». Την αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράστασή τους στον 20χρονο νεολαίο εξέφρασαν επίσης μια σειρά από φορείς και οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ