Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΩΜΕΝΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΑ ΨΙΛΑ

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ...ΤΟΥ ΝΑΣΙΑΚΟΥ: «Βασικό ρόλο διαδραματίζει ο επικεφαλής του FBI Μπόμπι Κλίφορντ, ο οποίος βραβεύτηκε προσφάτως ως "top πράκτορας του FBI", χάρη στη συνεισφορά του στην εξιχνίαση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη". Ο αρχηγός του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, αναφέρει σε δήλωσή του ότι "ο πράκτορας Κλίφορντ ηγήθηκε της προσπάθειας για την αναδιοργάνωση των κοινών ελληνικών και αμερικανικών υπηρεσιών για την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη". Εγκαινίασε νέες ερευνητικές μεθόδους, παρείχε σημαντική τεχνική υποστήριξη και βοήθησε τη δικαστική δίωξη που άσκησαν στα μέλη οι ελληνικές αρχές"» (το ρεπορτάζ του Α. Παπαχελά στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ - ΝΙΑΟΥ; «Αποφεύγει η κυβέρνηση να δηλώσει ευθέως τι θα πράξει, εάν της ζητηθεί στρατιωτική συμμετοχή της χώρας σε ενδεχόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ. Εως τώρα διαψεύδει ότι της έχει ζητηθεί τέτοια συμμετοχή, δεν αναφέρει, όμως, τι θα πράξει εάν της ζητηθεί, όπως είναι πολύ πιθανό να συμβεί, π.χ. στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Αν και κάτι μας λέει ότι μάλλον θα κληθούμε να ...ξεπληρώσουμε τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στην περιπέτεια του Ιράκ...» (το σχόλιο του Β. Σκουρή στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ! «Πρόσφατα έγιναν δοκιμές των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων (...) από τα κέντρα ελέγχου έβλεπαν σε γκρο πλαν πρόσωπα πολιτών που εκείνη την ώρα μιλούσαν στα κινητά τους, άκουγαν τη συνομιλία και ήξεραν από ποιο τηλέφωνο και σε ποιο τηλεφωνούν» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ: «Η βουλή των αντιπροσώπων (στις ΗΠΑ) απαριθμεί τουλάχιστον 123 εκατομμυριούχους που αντιπροσωπεύουν το 30% των μελών της, ενώ παρόμοια είναι η αναλογία και στη Γερουσία. Αντιθέτως στο σύνολο του πληθυσμού το ποσοστό των εκατομμυριούχων είναι μικρότερο από 1%» (η είδηση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ