Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Συντηρεί το δικομματικό «χαρτοπόλεμο»

Με δημαγωγικά συνθήματα και ενίσχυση της «κενής» αντιπαράθεσης, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η πολιτική του διαφέρει απ' αυτήν της ΝΔ.

Λίγες ώρες μετά το «ντιμπέιτ» των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγιας, επιχειρώντας να συντηρήσει το «χαρτοπόλεμο» μεταξύ των μονομάχων του δικομματισμού, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της «τηλεοπτικής αναμέτρησης», έκανε «λάθη», χρησιμοποίησε «τεχνάσματα» και είχε «ανακρίβειες».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο λάθος του Κ. Καραμανλή, όταν χρησιμοποίησε τη φράση κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ ότι η ΝΔ είναι «η κυβέρνηση των λόγων», αντί η κυβέρνηση των έργων, και υποστήριξε ότι «πολλές φορές η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια». Συμπλήρωσε, δε, ότι «η φράση αποτυπώνει ακριβώς την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση»...

Επίσης, έκανε λόγο για ανακρίβειες του πρωθυπουργού σχετικά με τα πανωτόκια και τους πλειστηριασμούς της ΑΤΕ, αναφέροντας ότι «τα τελευταία χρόνια η τράπεζα έκανε μόνο 28 πλειστηριασμούς και όχι 2.500, όπως υποστήριξε ο κ. Καραμανλής». Ανακρίβεια, χαρακτήρισε επίσης, ο ίδιος την αναφορά του Κ. Καραμανλή ότι «πάγωσαν οι πλειστηριασμοί». Εκτός, όμως, από την ...επαλήθευση των αριθμών, ο Σπ. Βούγιας δε βρήκε, όπως ήταν φυσικό, ούτε μια λέξη για να καταδικάσει την πολιτική που οδηγεί χιλιάδες αγρότες στον αφανισμό.

Χρειάζεται ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Την ίδια ώρα που τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ ενισχύουν την πόλωση, ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου αναλύει στις περιοδείες του το «νέο αναπτυξιακό οράμά», του για τη χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Γ. Παπανδρέου, η Ελλάδα δεν «είναι μια μεγάλη χώρα», για να «παράγει ποσότητες μεγάλες». Αντιθέτως, όπως είπε, «μπορούμε να γίνουμε χώρα που εξάγει ποιότητα» και αυτό, ανέφερε, «θα είναι σημαντικό για την ανταγωνιστικότητά μας σε ένα νέο όραμα αναπτυξιακό». Αυτά δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στο χαιρετισμό του στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά τους Ολυμπιακούς δε θα αυξηθεί «η ανεργία», εάν, όπως ισχυρίστηκε, «με μικρή φαντασία» και «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», αξιοποιήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, «για την απασχόληση και την πρόοδο της χώρας μας».

Υποστήριξε, επίσης, ότι πρέπει να ενισχυθεί η «μικρομεσαία επιχείρηση», μέσα «από κανόνες που αναδεικνύουν την ποιότητα». Συμπλήρωσε, δε, ότι το κόμμα του θα βοηθήσει «να υπάρχει πλήρης απασχόληση για όλους», που, όπως είπε, «είναι πρώτο μέλημά μας». Πάντως, τόσο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και η «πλήρης απασχόληση» είχαν δεχτεί από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σφοδρή επίθεση, με στόχο, αμφότερα, την εξάλειψή τους...

Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου περιόδευσε και στο Κερατσίνι και εκεί με δηλώσεις του έκανε αναφορά στην πολιτική του κόμματος για το περιβάλλον. Μάλιστα, επιχείρησε να αναδείξει και το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον στην περιοχή και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ήδη έχουν κλείσει τρεις απ' τις μονάδες της ΔΕΗ», που ρύπαιναν το περιβάλλον και ότι «οι δύο λειτουργούν πια με υγραέριο και υπάρχει δέσμευση να κλείσουν και αυτές μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα». Ξέχασε, όμως, να αναφέρει ότι οι μονάδες της ΔΕΗ έκλεισαν μετά από μεγάλο αγώνα των κατοίκων, οι οποίοι μάλιστα είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «τσίρκο» των ντιμπέιτ(2012-04-04 00:00:00.0)
Ανεβάζουν τη νέα «παράσταση»(2009-09-19 00:00:00.0)
Παραιτήθηκε για να ...προστατεύσει τον πολίτη(2004-09-28 00:00:00.0)
«Δυο - δυο...»(2004-06-03 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η ...διαμάχη του «ντιμπέιτ»(2004-05-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ