Πέμπτη 10 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Προς ψήφιση μετά τις ευρωεκλογές

Στο όνομα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων θα επιχειρήσει να περάσει μέχρι το τέλος του μήνα το νέο τρομονόμο η κυβέρνηση, σπεύδοντας να συμμορφωθεί με όλο το «τρομοκρατικό πακέτο» της ΕΕ.

«Η Ελλάς θα εκπληρώσει όλες τις νομικές και ουσιαστικές υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προκειμένου όλη η ευρωπαϊκή ήπειρος να είναι ελεύθερη και ασφαλής συγχρόνως, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων». Το απόσπασμα αυτό από τις προχτεσινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, επέλεξε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να καταδείξει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να υιοθετήσει το σύνολο της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας που έχει αποφασιστεί στην ΕΕ. Για το περιεχόμενο του νέου τρομονόμου ο Θ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε στον Αν. Παπαληγούρα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα προωθήσει, τα έτοιμα από το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδια, προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές, ώστε να είναι «εντάξει» ο Κ. Καραμανλής στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον άλλο μήνα.

Ωστόσο στο προχτεσινό συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης ζητήθηκε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υιοθέτηση νομοθεσίας για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τη σύσταση κοινών ανακριτικών ομάδων, τη συνεργασία με την ευρωπαϊκή δικαστική αρχή Eurojust και την απόφαση - πλαίσιο για τον ορισμό της τρομοκρατίας. Με το ένταλμα σύλληψης και παράδοσης ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση και Ελλήνων πολιτών σε κοινοτικές δικαστικές αρχές, ακόμα και αν δεν είναι κατηγορούμενοι, αλλά απλώς «ύποπτοι»(!), ενώ η έκδοσή τους θα γίνεται με «διαδικασίες εξπρές». Ο νέος τρομονόμος θα περιέχει και το νέο ορισμό της τρομοκρατίας, που θα στρέφεται κατά των λαϊκών αγώνων και όσων αμφισβητούν τις «δομές» της νέας τάξης. Θα μπορεί να βαφτιστεί τρομοκράτης ακόμα και... ένα μεμονωμένο άτομο, ενώ θα διατηρηθούν όλες οι αντιδημοκρατικές διατάξεις που απομακρύνουν τους ενόρκους από τρομο-δίκες, θα νομιμοποιηθούν οι κάμερες - χαφιέδες, οι αστυνόμοι - «προβοκάτορες» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ