Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκίνησε η ... διαμάχη του «ντιμπέιτ»

Με τη γνωστή τους προεκλογική «κοκορομαχία», γύρω από τους όρους της διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών τους, ξεκίνησαν την εκστρατεία τους, ενόψει των ευρωεκλογών, οι μονομάχοι του δικομματισμού.

Συγκεκριμένα, χτες ο Γ. Παπανδρέου, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπ. Βούγια, απηύθυνε πρόσκληση προς το Μέγαρο Μαξίμου να υπάρξει «ντιμπέιτ» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα ευρωπαϊκά θέματα. Προτείνουμε, ανέφερε ο Σπ. Βούγιας, «μία συζήτηση ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, εκτός βέβαια από τη συζήτηση με τους τέσσερις προέδρους, η οποία συμφωνήθηκε από τα κόμματα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι «θεματικές ενότητες θα αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική» και σημείωσε ότι «δε θα συζητηθούν θέματα της εσωτερικής πολιτικής».

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος, αφού δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής, η κυβέρνηση δήλωσε την πρόθεση του πρωθυπουργού να συμμετάσχει σ' έναν ελεύθερο διάλογο των αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή», στη συνέχεια, καλλιεργώντας το κλίμα της αντιπαράθεσης που αναμένεται να επακολουθήσει, ανέφερε: «Είναι θετικό ότι ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται το διάλογο. Προξενεί, ωστόσο, απορία, γιατί ο εκπρόσωπός του επιμένει, όπως ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ και στις εθνικές εκλογές, σ' έναν όχι ελεύθερο διάλογο, αλλά περιορισμένο και πάλι σε μερικές μόνο θεματικές ενότητες».

Μάλιστα, ο Θ. Ρουσόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «ο κ. Παπανδρέου να αλλάξει άποψη, ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και οι Ελληνες να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που τους απασχολούν».

Συγχρόνως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι το κόμμα του επιδίωξε «έναν ελεύθερο διάλογο των δύο και προ των εθνικών εκλογών» και να συμπληρώσει ότι «τότε ο κ. Παπανδρέου, χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση, είχε απορρίψει»...

Το ΚΚΕ

Παρεμβαίνοντας στη δημόσια συζήτηση σχετικά με τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού διαλόγου (debate) μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει πως το ΚΚΕ είναι σύμφωνο με την πραγματοποίηση ελεύθερης τηλεοπτικής συζήτησης για τις ευρωεκλογές ανάμεσα στους προέδρους και επικεφαλής των κομμάτων, πράγμα που υποστήριξε και στις βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ