Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Επιχείρηση φίμωσης

Στην αστυνομία, στα Τρίκαλα, κλήθηκε και κατέθεσε χτες ο Αχιλ. Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρώην βουλευτής του Κόμματος, για την ανάρτηση πανό της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Τρικάλων», με την οποία ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβρη του 2002.

Ο Αχιλ. Κανταρτζής μετά την κατάθεσή του έκανε την εξής δήλωση: «Δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής με διώξεις για τα πανό ή τις αφίσες, που είναι ένα μέσο για την προβολή και διάδοση ιδεών. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι μαζικοί φορείς, τα κόμματα, οι παρατάξεις έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν και να διαδίδουν ελεύθερα τις θέσεις τους και οι όποιοι περιορισμοί επιχειρείται να επιβληθούν έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα. Οι προσπάθειες για να θέσουν "εκτός νόμου" τα πανό και τις αφίσες έρχονται συμπληρωματικά σε μια σειρά άλλα αυταρχικά μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι μέτρα που στοχεύουν να παρεμβάλλουν εμπόδια στους συνδικαλιστικούς, τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας. Στοχεύουν να επιβάλλουν ένα καθεστώς φίμωσης για τις φωνές που δεν είναι αρεστές στις κυρίαρχες δυνάμεις.

Το ζήτημα αυτό δεν αφορά μόνον όσους βρίσκονται, σήμερα, υπό την απειλή δίωξης. Αφορά βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και ο καθένας οφείλει να πάρει θέση. Ο λαός και γενικότερα το λαϊκό κίνημα, όπως και στο παρελθόν, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει και να αποδεχτεί τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ