Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Τώρα κόπτονται για τα λαϊκά συμφέροντα...

Δέκα μέρα πριν από τις ευρωεκλογές, ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, ζήτησε από τα λαϊκά στρώματα να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ σε «ισχυρή αντιπολίτευση», που θα έχει «ισχυρό λόγο» και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Οι χτεσινές δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου, μετά από σύσκεψη με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, έγιναν την ίδια στιγμή που σε καθημερινή βάση αποδεικνύεται περίτρανα ότι, και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπερασπίζεται την αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική του που εφάρμοσε και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και ζητάει ψήφο «ενίσχυσης», για να προασπίσει τα λαϊκά... συμφέροντα, όταν ο ίδιος πριν από λίγες μέρες έδωσε το διαπιστευτήριά του στο μεγάλο κεφάλαιο, έχοντας για ακροατήριο τα μέλη του ΣΕΒ, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου επιζητά την εκλογική ενδυνάμωση του κόμματος, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να μην «επιτρέψει» στη ΝΔ να «επιβάλει μια πολιτική λιτότητα» και να «αρνηθεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις»... Είναι φανερό ότι στο «θέατρο» της αντιπολίτευσης που παίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να βρει «ρόλο» για το κόμμα του.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος, στο ίδιος μήκος κύματος και προσπαθώντας να ανακαλύψει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους μονομάχους του δικομματισμού, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πολιτική της αυτό το τρίμηνο «ακυρώνει και ισοπεδώνει, δεν αναγνωρίζει και δε σέβεται το έργο που έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

Μάλιστα, ο ίδιος, αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «θεμελιώδεις διαφορές στις αντιλήψεις των σοσιαλιστικών και των συντηρητικών κομμάτων» και συμπληρώνοντας τον αρχηγό του υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «στοχεύει σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο θα λειτουργήσει ως ισχυρό αντίβαρο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ»...

Συγχρόνως και οι δυο και με φόντο κυρίως την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ τους επιχείρησαν να «χρυσώσουν το χάπι» και μίλησαν για «κλίμα ενότητας» στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, «βρίσκεται σε διάταξη μάχης» και υποστήριξε ότι «με ενότητα και μαχητικότητα το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλά στις ευρωεκλογές».

Ο Ευάγ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δε διαπίστωσε να υπάρχει καμία διαφωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου», ενώ κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «αντί να ασχολούνται μαζί του, να ασχολούνται με τη ΝΔ».

Για την «γκρίνια» που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «η γκρίνια είναι αποτέλεσμα της ήττας του Μαρτίου, η οποία δημιούργησε πολιτικό, ιδεολογικό και πολιτισμικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ». Κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να «αντισταθούν» στην «εσωστρέφεια» και πρόσθεσε: «Δεν πηγαίνουμε στις εκλογές με πολιτική χαλαρότητα, γιατί πρόκειται για μια πολύ σημαντική μάχη για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, ο ίδιος δε δίστασε να ισχυριστεί ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό λαϊκό, μαζικό κόμμα»...

Ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου μέσα στην ΕΕ να προωθήσει «τα συμφέροντα των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή»!!!, ζήτησε σε ομιλία από τον Πειραιά και ο Κ. Σημίτης, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τη θέση του πρωθυπουργού, με την πολιτική που εφάρμοσε επιτέθηκε βάναυσα κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Μάλιστα, ο ίδιος επιτέθηκε σε όσους «μάχονται την ΕΕ», γιατί όπως προκλητικά ισχυρίστηκε «υπερασπίζονται στην πραγματικότητα μια ανέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, μια αγορά χωρίς παρεμβάσεις, ένα παγκόσμιο εμπόριο όπου ο ισχυρότερος καθορίζει πάντα τους όρους»...

Εξάλλου, χτες το βράδυ ο Γ. Παπανδρέου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Μοίρες του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου ανέλυσε πώς θα προχωρήσει στην «ανασυγκρότηση» του κόμματός του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ