Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατευθυνόμενη σύγχυση και εξαπάτηση

Οι δήθεν «προσωπικές απόψεις» και οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης εντάσσονται στην «προετοιμασία εδάφους» για νέα αντιλαϊκά μέτρα μετά τις ευρωεκλογές

Διαστάσεις κατευθυνόμενης σύγχυσης και εξαπάτησης προσλαμβάνουν οι δήθεν «προσωπικές» απόψεις και διαφωνίες στους κόλπους της κυβέρνησης. Ολα συνηγορούν ότι είτε πρόκειται για «διατεταγμένη υπηρεσία» είτε για βολικές κόντρες που προετοιμάζουν το έδαφος για τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία προγραμματίζονται μετά τις ευρωεκλογές και το αργότερο το φθινόπωρο.

Μετά τις «προσωπικές απόψεις» των υπουργών... Οικονομίας και ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Αλογοσκούφη και Γ. Σουφλιά, αντίστοιχα, για το υπερβολικό και μη αναμενόμενο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, σειρά είχαν χτες οι διαφωνίες για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» μεταξύ υπουργού Μεταφορών και προέδρου της εταιρίας, καθώς και οι αντίθετες θέσεις των υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και του υπουργού Αιγαίου για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Το κυριότερο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να αποσαφηνίσει τις θέσεις της κυβέρνησης, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος ενόψει των ευρωεκλογών και περιορίζεται να εμφανίζεται στο βολικό ρόλο του «θεατή» ή «διαιτητή».

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αποδοκιμάσει τις θέσεις που εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», Π. Παπαγεωργίου, περί ξεπουλήματος της εταιρίας σε «μηδενική τιμή»(!) και παρέπεμψε στον υπουργό Μεταφορών, Μιχ. Λιάπη, ο οποίος ναι μεν δήλωσε ότι δε θα ξεπουλήσουν την «Ολυμπιακή» για ένα ευρώ, αλλά δήλωσε πανέτοιμος να την ξεπουλήσει αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού την «εξυγιάνει».

Ανάλογο κακόγουστο «παιχνίδι» έγινε χτες και στο θέμα των δυσβάσταχτων αυξήσεων στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων. Ο υπουργός Αιγαίου, Αρ. Παυλίδης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ευθέως ότι η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων «ήταν επιβεβλημένη, λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της τιμής του πετρελαίου», ευχόμενος μάλιστα να σταματήσουν εδώ και να μην υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις! Σε άλλο μήκος κύματος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, υποστήριξε ότι η αύξηση στα καύσιμα δε σημαίνει ότι θα υπάρξει και αύξηση στα εισιτήρια... Φυσικά, οι εφοπλιστές προχωρούν ακάθεκτοι στις αυξήσεις αγνοώντας επιδεικτικά τις αστείες «ναυμαχίες» μεταξύ των δύο υπουργών.

Περισσότερη προσοχή δίνουν στα όσα λέει ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας χτες το βράδυ σε συνέλευση των μεγαλοξενοδόχων, τους αναγόρευσε σε «βασικούς συμμέτοχους» και «συνεργάτες» για «το νέο στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας τουριστικής πολιτικής». Παρόμοια είναι και η «αντιμετώπιση» των εφοπλιστών και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου από την κυβέρνηση.

Οι χτεσινοί φραστικοί λεονταρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, κατά της ακρίβειας και για την πάταξη της Ολυμπιακής αισχροκέρδειας προκαλούν μόνο ειρωνικά μειδιάματα. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων ή οποιοδήποτε «διοικητικό μέτρο» παρέμβασης, αφήνοντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στο έλεος των νόμων και των δυνάμεων της αγοράς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ