Πέμπτη 3 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αλλαξαν ρόλους...

... έχοντας, όμως, πάντα τον ίδιο στόχο: Την παραμονή των εργαζομένων στη στρούγκα του δικομματισμού

Του Σπύρου Ορνεράκη από τα «ΝΕΑ»
Του Σπύρου Ορνεράκη από τα «ΝΕΑ»
Τη λαϊκή παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», επιβεβαιώνουν με τη στάση που ακολουθούν και στη μάχη προς τις ευρωεκλογές, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη διατήρηση και ενίσχυση του δικομματισμού. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ποιες ειδήσεις προβάλλονται και με ποιο τρόπο τόσο σ' αυτές, όσο και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Για παράδειγμα, οι φιλικά προσκείμενες στη ΝΔ εφημερίδες, την προβάλλουν με θετικά σχόλια. Οι όποιες προσλήψεις ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση με διάφορα νομοσχέδια τις θεωρούν... αξιοκρατικές (όχι ρουσφετολογικές), τα μέτρα για την ενίσχυση της κερδοσκοπικής ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου βαφτίζονται μέτρα ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» και τα φορολογικά χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, σαν... ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών στην Εφορία!

Αντίθετα, οι φιλοΠΑΣΟΚικές εφημερίδες: Μέμφονται την κυβέρνηση της ΝΔ επειδή προχωρά σε απολύσεις «μερικά απασχολούμενων» (προσλήφθηκαν... στο α΄ τρίμηνο του 2004) ή συμβασιούχων που έληξαν οι συμβάσεις τους, για να βολέψει τα «δικά της παιδιά» και επικρίνουν τα φορολογικά «σαφάρι» του υπουργείου Οικονομικών, σε βάρος των ΕΒΕ, «ξεχνώντας», όμως, ότι έλεγαν τα ακριβώς αντίθετα, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε την ίδια ακριβώς πολιτική...

Οι στόχοι όλων των προαναφερομένων, βέβαια, είναι προφανείς: Πρώτος και κύριος είναι αυτός της παραμονής των εργαζομένων στη δικομματική στρούγκα, τόσο στις επικείμενες ευρωεκλογές, όσο και μετά απ' αυτές. Τα «θύματα», όμως, αυτής της επιχείρησης, είτε είναι συμβασιούχοι, είτε μερικά απασχολούμενοι, είτε ΕΒΕ, έχουν κάθε λόγο να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές και μεθόδους τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, ενισχύοντας τα ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Λάμπρος ΤΟΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ