Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Σαλβαδόρ

Την καταστολή της κυβέρνησης του Σαλβαδόρ εναντίον των εργαζομένων της STISS και την προσπάθεια να ιδιωτικοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) και ζητεί άμεση λύση στις εργατικές διεκδικήσεις.

«Παρ' όλη την πικρή εμπειρία των ιδιωτικοποιήσεων στην κοινωνική ασφάλιση στις διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής μέσω των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων, τώρα η σημερινή κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ θέλει να επιβάλει την ιδιωτικοποίηση του Ινστιτούτου Salvadorepo της Κοινωνικής Ασφάλισης, που έρχεται σε αντίθεση με τη γνώμη του λαού και των εργαζόμενων της», υπογραμμίζει η ΠΣΟ.

Το πιο σοβαρό - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι ότι οι εργαζόμενοι στο συνδικάτο STISS βίαια καταπατήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής και απέλυσαν περισσότερα από 50 στελέχη του συνδικάτου και πολλούς εργαζόμενους, περιλαμβανομένου και του Γενικού Γραμματέα, καταπατώντας τις συμφωνίες του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας και το σεβασμό στην ελευθερία άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Η ΠΣΟ εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη της στα αδέρφια - εργαζόμενους της STISS και καταδικάζει τη συμπεριφορά της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ και των αρμόδιων αρχών του STISS, για την επιθετικότητα και αδιαλλαξία ενάντια στους εργαζομένους της. Τέλος, απαιτεί από την κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ και τις αρχές του ISSS να επαναπροσλάβουν τους απολυμένους, και όλες τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ