Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο εφιάλτης της (αν)ασφάλειας

Η λειτουργία στη χώρα μας του «μεγαλύτερου και πλέον σύνθετου ηλεκτρονικού έργου ασφάλειας εν καιρώ ειρήνης» θα είναι γεγονός σε λίγες βδομάδες. Το αμερικανικής προέλευσης τερατούργημα των ηλεκτρονικών χαφιέδων εγκαθίσταται στην Αθήνα από το παρακλάδι της CIA, την εταιρία SAIC, με πρόσχημα την «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων. Το σύστημα είναι τόσο «λειτουργικό», που, μετά τους Αγώνες, θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα, για να καλύπτει τις νέες ...ανάγκες παρακολούθησης! Ολα αυτά παρουσιάστηκαν προχτές με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο από την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση αυτού του ηλεκτρονικού τέρατος.

Χιλιάδες τελευταίας τεχνολογίας κάμερες, μικρόφωνα, οθόνες. Πολλά Κέντρα Επιχειρήσεων, συστήματα διαχείρισης περιστατικών ή πληροφοριών και ό,τι άλλο χρειάζεται ο «μεγάλος αδελφός», που φέρει την κωδική ονομασία «4CI». Η ανάγκη για «ασφάλεια» των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το πρόσχημα. Γιατί, όπως δηλώθηκε, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και μετά και, μάλιστα, θα εξαπλωθεί σε όλες της πόλεις της χώρας. Θα είναι ο κρίκος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στην αστυνομοκρατία που κυριαρχεί, στη μόνιμη παρουσία δυνάμεων καταστολής, στις «ριζωμένες» κλούβες των ΜΑΤ και τους εκατοντάδες ασφαλίτες σε κάθε γωνιά της Αθήνας, στη βία και τα χημικά στους διαδηλωτές. Είναι το έδαφος, πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι Αμερικάνοι για να δημιουργήσουν έναν κλοιό ασφυκτικής παρακολούθησης στην Ελλάδα.

Ο «μεγάλος αδελφός» και τα μέτρα «ασφαλείας» υπάρχουν για την καταστολή της λαϊκής αντίδρασης. Ζητούμενό τους είναι η υπακοή, η πειθαρχία. Το να μάθουμε να ζούμε με την προσωπική μας κάμερα. Ετσι, επιχειρούν να επιβάλουν πιο εύκολα την αντιλαϊκή πολιτική τους, να αφαιρούν κεκτημένα δικαιώματα, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης χωρίς τις «ενοχλητικές» λαϊκές αντιδράσεις. Είναι μέρος του συστήματος ασφαλείας ενάντια στον εχθρό - λαό. Τα πολεμικά συστήματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν, προχτές, από την αμερικανική εταιρία, η παρουσία του ΝΑΤΟ, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας δεν είναι μόνο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνειδητές αποφάσεις, πλήρως ευθυγραμμισμένες με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

Δε θα υποταχθούμε στα σχέδιά τους. Η δύναμή μας, το όπλο μας κατά της τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν είναι η λαϊκή πάλη. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε ως «φυσιολογικά» τα μέτρα, τα οποία θέλουν να επιβάλουν με πρόσχημα την ασφάλεια. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τη ζωή μας σε «Φάρμα των ζώων». Την πρώτη απάντηση στα σχέδιά τους πρέπει να την πάρουν στις 13 Ιούνη. Και να φανεί στην κάλπη η Αντίσταση - η Ανυπακοή - η Απειθαρχία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ