Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Προκλητική εκχώρηση της Τεχνικής Υπηρεσίας

Την απόφαση της διοίκησης του «Σισμανόγλειου» να αλώσει το δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου, στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων, με την είσοδο ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Τεχνική Υπηρεσία, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του στο σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

«Η ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του κτιρίου - αναφέρεται στην ανακοίνωση - όχι μόνο θα είναι αφεντικό στο συγκεκριμένο κτίριο και θα επικουρείται από το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου στις εργασίες που θα εκτελεί, αλλά θα εμπλέκεται και σε εργασίες και στο υπόλοιπο Νοσοκομείο δημιουργώντας έναν ισχυρό απεργοσπαστικό μηχανισμό εφόσον το 1/3 (8 στους 27) του συνόλου του προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία θα ανήκει στον ιδιώτη».

Το σωματείο χαρακτηρίζει σκάνδαλο τον προϋπολογισμό δαπάνης 260.000 ευρώ για οκτώ άτομα συνεργείο, τη στιγμή που με τα ίδια λεφτά μπορούν να προσληφθούν όχι οκτώ αλλά τουλάχιστον 15 τεχνίτες.

Μετά από αυτά, το ΔΣ του σωματείου συνεδρίασε χτες και αποφάσισε:

  • Να μην επιτρέψει επ' ουδενί την είσοδο εξωτερικού συνεργείου συντήρησης στο Νοσοκομείο.
  • Να αποχωρήσει άμεσα το εξωτερικό συνεργείο από το Ν3, που με απευθείας ανάθεση, αδιαφανείς διαδικασίες και κόστος 11.000 ευρώ το μήνα «πραγματοποιεί» τη συντήρησή του.
  • Αμεση εκπαίδευση από την κατασκευάστρια εταιρία, όπως οφείλει, στους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι, παρά την έλλειψη προσωπικού, δέχονται να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη συντήρηση του Ν3.
  • Αμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία και εκπαιδευόμενων από τον ΟΑΕΔ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ