Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
«Φαρμακερή» απόφαση υπέρ των εργοδοτών

Τη διοίκηση του Συνεταιρισμού των Φαρμακοποιών Αττικής καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, για την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη και την καταγγελία της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις συνεταιριστικές αποθήκες φαρμάκων ΠΟΣΥΦΑΠΕ - ΣΥΝΦΑ, στις 11/5/2004, με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, προκειμένου να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο ικανοποίησε απόλυτα τη διοίκηση, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το γνώμονα σύμφωνα με τον οποίο απονέμεται η, κατά τα άλλα, «τυφλή» Δικαιοσύνη.

«Οι εργαζόμενοι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρά την τρομοκρατία και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στα δικαστήρια, όπου μετά το τέλος της δίκης, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους. Και ήρθε η απόφαση του δικαστηρίου που κρίνει την απεργία που πραγματοποιήθηκε παράνομη και απαγορεύει να πραγματοποιηθούν και άλλες απεργίες στο μέλλον με τα ίδια αιτήματα!!».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η απόφαση αυτή του δικαστηρίου έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι η Δικαιοσύνη και το κράτος λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους. Οποια εναλλαγή και να γίνει στην εξουσία οι αγώνες των εργαζομένων θα βγαίνουν πάντα καρμπόν Παράνομοι και Καταχρηστικοί γιατί η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα. Γιατί στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους: "Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεστε. Ο καθένας για το εαυτό του και ο Θεός για όλους". Η καταδίκη αυτή πρέπει να πεισμώσει τους Εργαζόμενους, να τους χαλυβδώσει, να γίνουν πιο δυνατοί, να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ. Να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής μαυρίζοντας σε 30 μέρες τα κόμματα του δικομματισμού και τα δεκανίκια τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ