Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενάντια στην ακρίβεια και την ανεργία

Διαδήλωση οργάνωσε χτες το βράδυ στο κέντρο της πόλης η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ

Εκδήλωση κατά της ακρίβειας και της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθείται μετά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Η πορεία ξεκίνησε από το Αγαλμα Βενιζέλου και διέσχισε το ιστορικό κέντρο της πόλης. «Ακρίβεια, ανεργία, αυταρχισμός», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ με τα πανό τους οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη Συλλογική Σύμβαση της λιτότητας που υπογράφηκε από το ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

«Ακρίβεια και εισόδημα είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, της κερδοφορίας του κεφαλαίου από τη μια και της ανέχειας των λαϊκών μαζών από την άλλη», τονίζονταν στην ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ που μοιράζονταν σε όλα τα μαγαζιά από τα οποία διέρχονταν η πορεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κεντρικούς δρόμους, όπως η Ιωνος Δραγούμη και η Ερμού από τις οποίες πέρασαν οι διαδηλωτές, υπήρχαν πολλά μαγαζιά στη σειρά που παραμένουν κλειστά γιατί οι επιχειρήσεις που τα νοίκιαζαν έχουν χρεοκοπήσει. Αλλά το μέγεθος της κρίσης που διέρχεται η αγορά αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε ώρα και μέρα που άλλοτε έσφυζε από ζωή το ιστορικό κέντρο, ελάχιστοι καταναλωτές περιδιάβαιναν μπροστά στις βιτρίνες των καταστημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ