Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Αποπροσανατολισμού συνέχεια

Μια συστηματική προσπάθεια αποπροσανατολισμού του αγροτικού κόσμου, αλλά και της ευρύτερης κοινής γνώμης βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση της ΝΔ. Στόχος, η απόκρυψη της ολοένα και πιο αντιδραστικής κατεύθυνσης που παίρνει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των τραγικών ευθυνών που έχει η ίδια η κυβέρνηση για την υπερψήφιση της νέας ΚΑΠ στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας.

Χτες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Τσιτουρίδης επανέλαβε τα περί «σημαντικής επιτυχίας» που κατήγαγε η κυβέρνηση για τα καθεστώτα στήριξης των μεσογειακών προϊόντων, αμέσως μετά την πρωινή συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, με κεντρικό θέμα τη νέα ΚΑΠ. Ο Σ. Τσιτουρίδης, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους για τα θέματα που συζήτησε με τον πρωθυπουργό, είπε: «Είχαμε μια σημαντική επιτυχία στην αναθεώρηση της ΚΑΠ για τα μεσογειακά προϊόντα και τώρα το υπουργείο έχει μια άλλη πρόκληση, τόσο για τα προϊόντα αυτά, όσο και γι' αυτά που αναθεωρήθηκαν πέρυσι. Θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα εκείνα, ώστε να αξιοποιήσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αναθεώρηση αυτή, επ' ωφελεία των Ελλήνων αγροτών. Η συνεργασία με τον πρωθυπουργό, επίσης, αφορούσε και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για σημαντικά ελληνικά ζητήματα...».

Προφανώς και τα επιτελεία του υπουργείου Γεωργίας και της κυβέρνησης εκτιμούν ότι με το να κάνουν το άσπρο - μαύρο, στις δηλώσεις τους, θα μπορέσουν να κρύψουν τις συνέπειες των συμφωνιών που υπέγραψαν στις Βρυξέλλες. Ισως αυτό να το καταφέρουν προς το παρόν και ώσπου να εφαρμοστούν οι νέες συμφωνίες, αλλά από 1/1/2006, όταν πια ξεκάθαρα οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας θα βιώνουν τα αποτελέσματα της «σημαντικής επιτυχίας» της κυβέρνησης, τότε σίγουρα τα «παχιά» τα λόγια θα περιττεύουν...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ