Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εκλογο-μπερδέματα

ΠO ΠO ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ! Το πολιτικό (ή, τέλος πάντων, κατ' επίφαση πολιτικό) σκηνικό των ημερών μοιάζει μάλλον με «κουβάρι» διαπλοκών, όπου οικονομικά σκάνδαλα και διορισμοί σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες μπερδεύονται με την εκκλησιαστική διαμάχη και όλοι μαζί με την κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ποιοι είναι με τον Χριστόδουλο και ποιοι με τον Βαρθολομαίο, ποιοι με τον Φιλιππίδη και ποιοι εναντίον του, ποιοι έκαναν σκάνδαλα με συμβάσεις εξοπλισμών και ποιοι με το Γ` ΚΠΣ. Αυτό είναι το σκηνικό που επιδιώκεται να διαμορφωθεί.

Αυτά, την ώρα που οι συμβασιούχοι του Δημοσίου στέλνονται από τον Αννα στον Καϊάφα, τους υπόσχονται διορισμούς με το τσουβάλι και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να τους κοροϊδέψουν.

Εν ολίγοις, μάλλον η όλη υπόθεση θυμίζει ...εκλογές. Εχει όλα τα στοιχεία: Ρουσφέτια, ψευτοδιλήμματα και πάνω από όλα «ατζέντα» μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, το ...όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων ολοένα και περισσότερο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Οι εξαγγελίες μάς περιγράφουν μια Αθήνα, όπου δε θα μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει, να παρκάρει, να περπατήσει, να ανασάνει και, γενικώς, να ...υπάρχει.

Κι από πάνω δε θα μπορεί να πάρει άδεια, αν η παρουσία του εκτιμάται ως απαραίτητη, είτε για τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού, είτε για τις ανάγκες του οποιουδήποτε εργοδότη. Είμαστε όλοι ...εθελοντές με το ζόρι.

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ όλο χαμό, μας προέκυψε και ο Γιώργος Βουλγαράκης να ...απορεί πώς γίνεται και έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις το πού θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας. Αν δεν ήταν «μέσα» στα ποδοσφαιρικά πράγματα, ίσως, του συγχωρούσαμε την άγνοια.

Ποιος δε γνωρίζει, όμως, ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και σε ό,τι το «συνοδεύει», κάνει κουμάντο το μεγάλο κεφάλαιο; Με άλλα λόγια, οι «προστατευόμενοι» του δικομματισμού και, επομένως, και της σημερινής κυβέρνησης; Ας μην παριστάνει τον απορούντα, λοιπόν.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ