Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εκπαίδευση στην υποταγή

Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «ΝΕΑ»
Θρήνος και οδυρμός για τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόβλημα; Σοβαρότατο. Που δυστυχώς προβάλλεται μόνο αυτό. Οταν το ίδιο διάστημα η πρωτεύουσα θα θυμίζει στρατόπεδο. Οταν για την ίδια περίοδο εγκαταλείπονται και τα τελευταία προσχήματα περί κυριαρχίας. Οταν την Ολυμπιάδα της «Κόκα Κόλα» και της «ΝΙΚΕ» την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε για πολύ. Θα κινούνται, βέβαια, άνετα οι «Αθάνατοι» εκείνες τις μέρες. Δικιά τους γιορτή είναι. Εμείς γιατί να αισθανθούμε περήφανοι για την άψογη Ολυμπιάδα των πολυεθνικών και των στρατών τους; Αφελής ερώτηση μπροστά στα κρεμασμένα στο περίπτερο εξάστηλα (ή μήπως ψυχο-τρομοφοβικά εξάσφαιρα;).

Καλά, για την Κύπρο, δε χρειάζονται σχόλια. Αρκεί ο τίτλος της «Αυγής» για να δείξει την τρικυμία στο κρανίο όσων παρακαλάνε να βουλιάξει το Νησί προκειμένου να σωθούν οι ευρω-υποταγμένες επιλογές τους. Κι έχουν το θράσος να μιλάνε για την «αριστερά του μέλλοντος».

Για το κλάμα των βιομηχάνων, αρκούν οι αναφορές από τις υπό ένταξη χώρες. Που αρχίζουν να νιώθουν για τα καλά στο πετσί τους πως πίσω από τα φληναφήματα περί «ελευθερίας» υπάρχει μόνο μία ελευθερία. Αυτή του κεφαλαίου να τσακίζει την εργατική τάξη.

Και για τη θλίψη του ΠΑΣΟΚ περί αναστολής των προσλήψεων μερικής απασχόλησης στο δημόσιο, πέρα από την ήδη υπάρχουσα διάψευση, αξίζει να σημειωθεί πως ο καβγάς γίνεται για το ποιος θα βολέψει την εκλογική πελατεία του κι όχι για το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφωνούν απόλυτα ότι οι εργάτες πρέπει να γίνουν λάστιχο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ