Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η νεολαία διαδηλώνει με το ΠΑΜΕ

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας για την εργατική τάξη. Είναι μέρα βαμμένη από το αίμα των εργαζομένων. Μαθαίνει σε εμάς τις νέες και τους νέους εργάτες, τους άνεργους, τους σπουδαστές, ότι κανένα εργασιακό δικαίωμα δεν κερδήθηκε με τους "κοινωνικούς διαλόγους", με τη συναίνεση εργαζομένων και κεφαλαίου, αλλά κατακτήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες».

Τα παραπάνω επισημαίνει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, και δηλώνει ότι «και στη φετινή εργατική Πρωτομαγιά θα απεργήσουμε, θα διαδηλώσουμε, μαζί με το ΠΑΜΕ. Θα βρεθούμε όλοι στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα πούμε ΟΧΙ στο "σχέδιο Ανάν", που δίνει το τελικό χτύπημα στην πληγωμένη Κύπρο και την προσφέρει στο πιάτο των ΗΠΑ και της ΕΕ. Θα πούμε ΝΑΙ στην περήφανη και ηρωική αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης και του ιρακινού λαού».

«Στις μέρες ετούτες, σημειώνουν ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους οι νέοι του ΠΑΜΕ, ζούμε όλοι μας με την έντονη ανασφάλεια για το αύριο. Δεν έχουμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, γιατί η "ελεύθερη αγορά" εργασίας μάς παρέχει τη "χρυσή ευκαιρία" του "ό,τι κάτσει"». Και αυτή την κατάσταση, που βιώνουν καθημερινά, περιγράφουν στη συνέχεια ακόμα πιο χαρακτηριστικά: «Το "trendy" μήνυμα των νεογιάπηδων είναι η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός με τα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, το να πατάς επί πτωμάτων, να υπονομεύεις το συνάδελφο στα πλαίσια του ανταγωνισμού, για να μην πάρει την κατιούσα η ετήσια κερδοφορία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών.

Η απάντηση που δίνουν στη συνέχεια της ανακοίνωσης σε όλα τα παραπάνω είναι σαφής: «Λοιπόν ...ΟΧΙ» και, ταυτόχρονα, εξηγούν ότι «είναι μια άρνηση, που εκφράζει την τιμιότητα, το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που το μέλλον θα γίνει πιο σκοτεινό για εμάς και τις επόμενες γενιές». Είναι μια άρνηση, προσθέτουν, «που πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από την καθημερινή μας αντίσταση και ανυπακοή, από την οργάνωσή μας στα σωματεία μας, και από την ανατροπή των συμβιβασμένων ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης».

«Εμείς είμαστε με το ΠΑΜΕ, επισημαίνουν στη συνέχεια, γιατί χωρίς μασημένα λόγια παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γιατί δίνει προοπτική στον αγώνα μας και δε μας ξεπουλάει στο κεφάλαιο. Παλεύουμε τα αιτήματά του, γιατί είναι ρεαλιστικά, εφικτά και αναγκαία. Γιατί η εναλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για εμάς δε σήμανε τίποτα καλύτερο. Στους χαρτοφύλακές τους, κουβαλούν τα ίδια βρώμικα σχέδια για τη ζωή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούμε και διαδηλώνουμε(2004-04-24 00:00:00.0)
Ενότητα στον αγώνα(2000-04-27 00:00:00.0)
Για το 8ωρο, αγνοήσαμε και τους Γερμανούς!(1998-04-30 00:00:00.0)
Ταξικά, αγωνιστικά τιμάμε την Πρωτομαγιά(1998-04-17 00:00:00.0)
Τότε και τώρα, μάχη για το 8ωρο!(1997-04-30 00:00:00.0)
Δρόμος αντίστασης(1997-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ