Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Μονόδρομος η οργάνωση των αγώνων

Την ανάπτυξη αγώνων για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, πρόβαλε η ΔΑΣ ΟΤΑ στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ). Και μπροστά στην ανάγκη για οργάνωσης και κλιμάκωση των αγώνων, οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο δεύτερο δεκαήμερο του Μάη.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ σημείωσαν ότι με την εναλλαγή της κυβέρνησης, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να προσδοκά καλύτερες ημέρες, καθώς και τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν την ίδια αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που χτυπά τα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αναδείχτηκε η ανάγκη να διεκδικηθεί αγωνιστικά το αίτημα των συμβασιούχων για μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία, κατώτερος βασικός μισθός τα 1.100 ευρώ, βαριά και ανθυγιεινά στους ΟΤΑ, 35ωρο-7ωρο-5νθήμερο κ.ά. Τέλος, η ΔΑΣ κατήγγειλε τον αντιλαϊκό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας που λειτουργεί ως συμπληρωματικός μηχανισμός παρακολούθησης και καταστολής των λαϊκών αγώνων και απαίτησε τη διάλυσή της.

Τις προτάσεις αυτές απέρριψε η συμβιβασμένη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚΕ) που αντιπρότεινε μόνο τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για τους συμβασιούχους, μια κίνηση εκτόνωσης των αντιδράσεων των εργαζομένων παρά ανάπτυξης των αγώνων τους.

Και οι τρεις παρατάξεις αναφερόμενες στους συμβασιούχους υιοθέτησαν το κριτήριο των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Αναγκών δηλαδή που ορίζονται από την κατεύθυνση εντατικοποίησης της εργασίας και εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Για τα υπόλοιπα ζητήματα οι τοποθετήσεις τους ήταν και πάλι γενικόλογες και ασαφείς συνεχίζοντας έτσι τον εμπαιγμό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ