Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με πνεύμα αντίστασης και ανατροπής

Τον ταξικό - ενωτικό αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, προετοιμάζουν μέσα από καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλιάς, αλλά και συσκέψεις και συνελεύσεις, τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αύριο Πέμπτη 22 Απρίλη αναμένεται μαζική η συμμετοχή στη σύσκεψη που οργανώνει η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στόχο έχει την κλιμάκωση των δράσεων στην πορεία προς την τελική ευθεία και την κορύφωση των διήμερων εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου). Θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 30 Απρίλη στις 7 μ.μ. με την εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς Κύπρου - Παλαιστίνης - Ιράκ και κάθε λαό θύμα του ιμπεριαλισμού και θα κορυφωθούν το Σάββατο 1η Μάη με την κεντρική ενωτική - ταξική πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 10 το πρωί.

Η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να γυρίσουν την πλάτη στην «πρόκληση» συμβιβασμού και υποταγής των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΘ και να συμμετέχουν μαζικά στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Να δώσουν έτσι απάντηση στις παρατάξεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση») που για άλλη μια φορά προκάλεσαν τους εργαζόμενους και την ιστορία, με τη στάση τους στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Δευτέρας.

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ) εγκάλεσαν το ΠΑΜΕ πιπιλώντας τη γνωστή πια καραμέλα της «διάσπασης», απόλυτα συγχρονισμένα με τις ηγεσίες τους στη ΓΣΕΕ. Αυτοί δηλαδή που συζητάνε με τους βιομήχανους την αποσύνδεση των αυξήσεων στα κατώτερα από τα ανώτερα μεροκάματα, των κλαδικών συμβάσεων από την Εθνική, κάλεσαν το ΠΑΜΕ να «αναλογιστεί τις ευθύνες του» και να πάει μαζί τους σε κοινή συγκέντρωση.

Την απάντηση θα την πάρουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους που «με πνεύμα αντίστασης - ανυπακοής - ανατροπής θα γιορτάσουν την ταξική γιορτή τους με τις δυνάμεις της τάξης τους. Δε θα μεταβληθούν σε άβουλο ακροατήριο στα κηρύγματα συμβιβασμού της πλειοψηφίας του ΕΚΘ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ