Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ
«Για τη νεολαία έρχεται ο λογαριασμός»

Με τους νέους του Αιγάλεω, συζήτησε προχτές Κυριακή,ο Θ. Τζιαντζής στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Με τους νέους του Αιγάλεω, συζήτησε προχτές Κυριακή,ο Θ. Τζιαντζής στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Η πολιτική και ο ρόλος της στη ζωή της νεολαίας, η διαφορετική πρόταση του ΚΚΕ, τα μέτρα που προωθούνται σε παιδεία και εργασία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Θ. Τζιαντζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με νέους του Αιγάλεω, προχτές Κυριακή, που φιλοξενήθηκε στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ο ομιλητής κάλεσε τους νέους να μη σταματήσουν να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν, να κλείσουν τα αυτιά στους πολιτικούς και φιλολογικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης και να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο νεανικό ακροατήριο, «για εσάς έρχεται ο λογαριασμός» για όσα αντιλαϊκά σήμερα προωθούνται.

«Δεν υπάρχει ζήτημα που να αφορά τη ζωή σας και να μη συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με την πολιτική», τόνισε και αναφέρθηκε σε όσους προσπαθούν να περάσουν στη νεολαία τη λογική ότι η πολιτική είναι γενικά μια «βρώμικη υπόθεση». «Οταν οι μαθητές έβγαιναν στο δρόμο και ζητούσαν γνώση όχι απόγνωση, η νεολαία έκανε πολιτική για τις ανάγκες και τα συμφέροντά της, είπε. Βρώμικη ήταν η πολιτική που έφερνε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που έστελνε τον εισαγγελέα στα σχολεία και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο ομιλητής στη συζήτηση με τους νέους και στα μέτρα που προωθούνται στην εκπαίδευση, με στόχο την ανταποδοτική της λειτουργία. Αφού μίλησε για τις προσπάθειες της ΕΕ να προωθήσει μέτρα μετατροπής της μόρφωσης σε εμπόρευμα και αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για ιδιωτικά πανεπιστήμια, σημείωσε ότι «θέλουν τα σχολεία διαφοροποιημένα», να λειτουργούν ανάλογα με τα φόντα κάθε δήμου, να δημιουργηθούν «σχολεία - Γκούτσι» για την ελίτ και σχολεία - λαϊκή για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. «Αυτό είναι το καινούριο και το σύγχρονο που προπαγανδίζουν», είπε.

Ο Θ. Τζιαντζής αναφέρθηκε επίσης στο χτύπημα του δικαιώματος της νεολαίας στην εργασία και την προώθηση του όρου «ανταγωνιστικότητα», που - όπως είπε - σημαίνει μια κοινωνία που θα λειτουργεί με το νόμο της ζούγκλας, όπου το μεγάλο ψάρι θα τρώει το μικρό. Ο ομιλητής απάντησε και σε ερωτήματα για την ιστορία και τους αγώνες της εργατικής τάξης και το ρόλο του ΚΚΕ, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν παρουσιάζεται ως κόμμα για όλους, καθώς δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Κάλεσε τη νεολαία να μη σκύψει το κεφάλι, να ταχθεί με το ΚΚΕ, στις εκλογές, αλλά και στους αγώνες που έρχονται, γιατί, όπως είπε, μετά τις 7 Μάρτη έρχονται σκληρότερα μέτρα.

Μετά τη συζήτηση ακολούθησε λαϊκό γλέντι με συγκρότημα που έχουν φτιάξει μαθητές λυκείου και ΤΕΕ της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ