Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η ψήφος μας να είναι κατακόκκινη

Σε πολιτική συγκέντρωση, με τη συμμετοχή αγροτών, στο Αίγιο, μίλησαν την Κυριακή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης και ο Γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας, Κώστας Μπάτσικας

«Αυτοί μέχρι και το ελαιόλαδο νοθεύουν με σπορέλαια. Εμείς δεν πρέπει να νοθεύσουμε την ψήφο μας. Επιβάλλεται να είναι κατακόκκινη».

Αυτό τονίστηκε σε πολιτική εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών αγροτών που έγινε την Κυριακή το βράδυ στο Αίγιο και διοργάνωσε η Αχτίδα Υπαίθρου της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με κεντρικούς ομιλητές τον Γιάννη Πατάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και τον Κώστα Μπάτσικα, Γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ - σημείωσε ο Γ. Πατάκης από το βήμα - πρώτα απ' όλα κονταίνει τα πόδια και το μπόι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό που πραγματικά φοβούνται η ολιγαρχία του πλούτου και οι πολιτικοί της υπηρέτες είναι η ριζικά διαφορετική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και η επιρροή που έχει στο λαό».

Αναφερόμενος στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και πού αποσκοπεί, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Αυτό που ενδιαφέρει τα μονοπώλια - στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει ο ανταγωνισμός και η "ελεύθερη αγορά" - είναι η αγροτική γη να περάσει στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται εδώ και χρόνια η πολιτική της ΕΕ. Με το διακηρυγμένο στόχο της, σε ό,τι αφορά στη χώρα, να μειώσει τον αγροτικό πληθυσμό στο 7% από το 22% που ήταν πριν δέκα χρόνια, αλλά και τη δημιουργία και εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Αυτή η αντιαγροτική πολιτική έχει ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να έχουν εξοντωθεί 180.000 αγροτικά νοικοκυριά και το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού να είναι σήμερα στο 16% και, ταυτόχρονα, η ζωή των μικρομεσαίων αγροτών να έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη».

Και κατέθεσε συμπερασματικά την πρόταση του ΚΚΕ: «Η βάση της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας πρέπει και μπορεί να είναι ο παραγωγικός συνεταιρισμός. Ο παραγωγικός συνεταιρισμός θα προστατέψει τον μικρομεσαίο παραγωγό και ταυτόχρονα θα χτυπήσει το μεγάλο κεφάλαιο όταν θα καταπιαστεί με την επεξεργασία, την τυποποίηση και την εμπορία των προϊόντων που ο ίδιος παράγει».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κ. Μπάτσικας, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ορος για τη νίκη των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, σε ό,τι αφορά στη δέσμευση της κυβέρνησης για την καταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου, αποτέλεσε η σύγκρουση με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Ολο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ με τα στελέχη του διέθεσε τις δυνάμεις του γι' αυτή τη θετική εξέλιξη. Οι αγωνιζόμενοι αγρότες και ο λαός της περιοχής πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ποια ήταν η στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων την περίοδο των κινητοποιήσεων και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Και θυμίζουμε: Οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ ήταν εξαφανισμένοι, πολιτευτές της ΝΔ αρκέστηκαν να υποσχεθούν πως αν γίνουν κυβέρνηση θα τους ικανοποιήσουν το αίτημα και την ώρα της σύγκρουσης με τις κατασταλτικές δυνάμεις απουσίαζαν και ο ΣΥΝ είχε διακριτική παρουσία».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και ερωτήματα των παραβρισκόμενων προς τους κεντρικούς ομιλητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε φτιάχνουν με ψέματα οι τιμές(2010-02-24 00:00:00.0)
Με τρακτέρ στα Φάρσαλα!(2005-11-30 00:00:00.0)
Συντονίζουν τη δράση τους(2002-11-05 00:00:00.0)
Ανάστατοι οι παραγωγοί ελιάς και βαμβακιού(2001-09-27 00:00:00.0)
Να στείλουν μήνυμα χειραφέτησης οι αγρότες(2000-02-29 00:00:00.0)
Προχωρούν αγωνιστικά(1996-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ