Τρίτη 3 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Πείτε «όχι» στους εκβιασμούς, δυναμώστε το ΚΚΕ και στη Βουλή

Αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στα ναυπηγεία Ελευσίνας

«Το ΚΚΕ απευθύνεται στους βιομηχανικούς εργάτες με μεγαλύτερη απαίτηση, γιατί ακριβώς από τη θέση τους στην παραγωγή γνωρίζουν στο πετσί τους τι σημαίνει εκμετάλλευση και ότι άλλοι θησαυρίζουν από τον ιδρώτα τους».

Αυτό σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας χτες σε εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Δείχνοντας ένα από τα «μεγα-γιοτ» που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο, με προορισμό να νοικιάζεται προς 35 εκατομμύρια δρχ. τη μέρα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτό ακριβώς δείχνει ότι η πλουτοκρατία αυγαταίνει τα υπερκέρδη της, ενώ η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη».

«Γι' αυτό, συνέχισε, το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα. Σταθμίστε - είπε- την ψήφο σας. Αν ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι σα να πυροβολείτε τον εαυτό σας. Πολύ περισσότερο που η άρχουσα τάξη έχει βάλει στόχο να κρατήσει ακόμα και πάνω από το 90% το ποσοστό του δικομματισμού και με διαφορά μόνο 2-3% ανάμεσα σ' αυτά τα δύο κόμματα, ώστε και τον κόσμο να κρατά εκεί εγκλωβισμένο και να ελέγχει την ισορροπία ανάμεσα στους δύο. Αν οι εργαζόμενοι, ο λαός δεν τους χαλάσουν τα σχέδια θα φτάσουν και σε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ τους. Γι' αυτό καλλιεργούν από τώρα κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας.

Και ο ένας και ο άλλος την επομένη των εκλογών θα ακολουθήσουν την ίδια γενική γραμμή πλεύσης. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπει φρένο στα σχέδιά τους.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να είναι κομπάρσος. Πρέπει να τους καταψηφίσει. Και φρένο σημαίνει να μην πάρει ο δικομματισμός τις ψήφους που περιμένει. Φρένο στο δικομματισμό σημαίνει να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ, γιατί υπερασπιζόμαστε σταθερά τα συμφέροντα των εργαζομένων, δε λοξοκοιτάμε. Τη δύναμή του το ΚΚΕ τη θέλει για να δυναμώσει τους αγώνες σήμερα, για να είναι ισχυρή η λαϊκή συμμαχία αύριο. Οσο κι αν φαίνεται βουνό, οι εργαζόμενοι πρέπει να κοιτάζουν μπροστά.

Ο δικομματισμός θέλει την εργατική τάξη χωρίς οράματα. Τη θέλει να διαλέγει ανάμεσα στη "σύνταξη στα 67 ή χάος", ανάμεσα στη "μερική απασχόληση ή χάος". Είναι εκβιασμός. Αποτρέψτε τα χειρότερα. Για να διστάσουν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική πρέπει να χάσουν στις 7 του Μάρτη.

Μην έχετε αυταπάτες. Η ΝΔ δεν άλλαξε. Καπηλεύεται τα λαϊκά προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει με την αλλαγή του αρχηγού του. Είναι συντηρητικό κόμμα με δεξιά πολιτική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητά μιλάει για αλλαγή. Είναι φούμαρα με πράσινη μάσκα. Εχουν ίδια πολιτική. Παρότι καρναβάλι αρνηθείτε να φορέσετε είτε την μπλε, είτε την πράσινη μάσκα.

Το ΚΚΕ πιστεύει στην ωριμότητα της εργατικής τάξης. Δεν πάει άλλο με τις αυταπάτες. Η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αλλαγή, με βάση τα δικά της συμφέροντα. Μια λαϊκή διακυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει δουλιά για τους εργάτες, χωρίς να πληρώνουν αυτοί την καπιταλιστική κρίση.

Η εργατική τάξη έχει μυαλό να σκεφτεί καθώς νιώθει την εκμετάλλευση στο πετσί της. Σκεφτείτε και πάρτε την ευθύνη. Καταψηφίστε το δικομματισμό, ενισχύστε το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ