Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Στον αέρα το σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στον Κορυδαλλό από τις εδώ και 10 χρόνια υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα του δημάρχου Στ. Χρήστου, για την κατασκευή ειδικού σχολείου. Η αδιαφορία του, μάλιστα, να διασφαλίσει το χώρο επί της οδού Σταματοπούλου, που έχει εγκριθεί, οδήγησε το περασμένο Σάββατο στην εγκατάσταση στο χώρο αυτό μιας νέας ιδιωτικής επιχείρησης. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα και διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει.

Οι υποσχέσεις του δημάρχου για την κατασκευή σχολείου στο χώρο αυτό ξεκινούν από τις 23 Μάη 1994 με το πρώτο πρακτικό καταλληλότητας του συγκεκριμένου χώρου για την κατασκευή σχολικών κτιρίων. Στις 18 Οκτωβρίου 2000, ο δήμαρχος ανανέωσε το πρακτικό καταλληλότητας, στο οποίο προβλέπεται η «ανέγερση των διδακτηρίων που θα στεγάσουν το Μουσικό Γυμνάσιο Κορυδαλλού και ένα ακόμη διδακτήριο του 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού». Στην πορεία άλλαξε την απόφασή του και, καταργώντας το Μουσικό Γυμνάσιο, αποφασίζει να κατασκευαστεί νηπιαγωγείο και Δημοτικό για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Σήμερα, όμως, αποκαλύπτεται ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ούτε από το δήμαρχο ούτε από τον ΟΣΚ», δηλώνει στο «Ρ» ο Αποστόλης Συρίγος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Ενότητα». Και συμπληρώνει: «Οι μαθητές γυμνασίου του Σχιστού Κορυδαλλού θα εξακολουθούν, για μερικά χρόνια ακόμη, να πηγαίνουν διπλοβάρδια και σε αρκετή απόσταση από την κατοικία τους. Οσο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, κατά το δήμαρχο, μπορούν να περιμένουν».

Για να λυθεί το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Απ. Συρίγος, χρειάζεται να κινητοποιηθούν πάνω απ' όλα οι ενδιαφερόμενοι. Να κλείσουν τ' αυτιά τους στις ψεύτικες υποσχέσεις του δημάρχου και της κυβέρνησης, οι οποίες, ως εκ θαύματος, επανέρχονται στις παραμονές κάθε εκλογικής μάχης, για να ξεχαστούν αμέσως μετά, και να αγωνιστούν ώστε επιτέλους να κατασκευαστούν τα σχολικά κτίρια που έχει ανάγκη ο Κορυδαλλός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ