Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψυχραιμία...

Σε ημερίδα του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) της Πάτρας για την - Ιση συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων - κάποιος κ. Διονυσόπουλος που διηύθυνε τη συζήτηση με τις εκπροσώπους των κομμάτων, στεναχωρήθηκε πολύ από την ομιλία του ΚΚΕ και δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τα προσχήματα της τυπικής ευγένειας.

Ετσι, απαξίωσε ν' αναφερθεί στα πιο σημαντικά στοιχεία της ομιλίας, όπως έκανε με τα δύο προηγούμενα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είπε, κανένα σχόλιο και έδωσε το λόγο στην επόμενη ομιλήτρια. Και ξέρετε γιατί; Γιατί, όπως ομολόγησε όταν ρωτήθηκε, η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΚΚΕ ήταν πολιτική.

Δεν είναι για γέλια, είναι γεγονός αυτό. Η καλεσμένη τους, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε πολιτική ομιλία, κι αυτό ήταν έξω από τη λογική αυτού του κυρίου!!!

Ακόμη, κι όταν παρατηρήθηκε από το ακροατήριο για το ατόπημά του, όχι μόνο δε ζήτησε συγνώμη, αλλά υπερασπίστηκε τη θέση του με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη ομιλία τού θύμισε τα χρόνια που έζησε στην Τσεχοσλοβακία.

Ψυχραιμία κ. Διονυσόπουλε, γιατί τέτοια ταραχή;

Πρέπει να μάθετε ότι όταν καλείτε κόμματα να τοποθετηθούν, πολιτικές ομιλίες πρέπει να περιμένετε ν' ακούσετε και πρέπει να συνηθίσετε ν' ακούτε αλήθειες και επιχειρήματα και όχι αυτά που κατά κόρον ακούσαμε σ' αυτή την ημερίδα.

Σταχυολογούμε μερικά από τις μη πολιτικές ομιλίες.

«Οι πόλεμοι έγιναν επειδή αγνοήθηκε η γυναίκα». «Η Ελληνίδα κρατά το πεπρωμένο του έθνους μας, γιατί αυτή μπορεί να εξανθρωπίσει την κοινωνία». «Πρέπει να καθιερωθεί και στα όργανα των κομμάτων η ποσόστωση 50% - 50% - κάθε άντρας και μια γυναίκα». «Στο δωδεκάθεο η ίση συμμετοχή είχε εξασφαλιστεί (6 θεές - 6 θεοί)». «Η ώρα της Εύας ήρθε» κι άλλα πολλά χαριτωμένα για τη διακοσμητική θέση της γυναίκας στην εξουσία.

Εμείς που ήμασταν εκεί απορήσαμε και με την αντοχή μας και με την ευγένειά μας.


Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ