Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
«Ριζώνει» και στη Θεσσαλονίκη
  • Συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ
  • Την ερχόμενη Δευτέρα πλατιά σύσκεψη φορέων

Πλατύ κάλεσμα στους μαζικούς φορείς, σε κάθε άνθρωπο που ανησυχεί και προβληματίζεται με τις εξελίξεις, σε όσους δε βολεύονται με τη νέα τάξη πραγμάτων, να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις της Ολυμπιάδας Ειρήνης και να στείλουν έτσι μήνυμα αντεπίθεσης απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα 22 Δεκέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΕΔΥΕΘ οργανώνει πλατιά σύσκεψη για τη συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής φορέων, πολιτών και προσωπικοτήτων που θα σχεδιάσει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Οπως ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μιχάλης Σπυριδάκης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με τις ομάδες που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν στο πλαίσιο της ΕΔΥΕΘ και τους εκπροσώπους των φορέων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα πλαισιώσουν την πλατιά επιτροπή.

Η έναρξη των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης θα γίνει στις 10 Γενάρη, ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα κλπ. Στη Θεσσαλονίκη αν ο καιρός το επιτρέψει, η έναρξη θα γίνει με σπονδυλωτή εκδήλωση - πορεία που θα διέλθει από χώρους όπου μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν αγωνιστές του φιλειρηνικού κινήματος, όπως το Επταπύργιο, το στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το μνημείο του Ιβανόφ και το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στο κέντρο της πόλης.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτικές, στις οποίες θα συμμετέχουν η νεολαία και όλοι οι φορείς που είναι σύμφωνοι με την ιδέα της υπεράσπισης της ειρήνης της καταδίκης του πολέμου και θέλουν να αντισταθούν στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι ισχυροί της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων.

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ

Motion Team

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ
Ο Φλεβάρης και ο Μάρτης θα είναι μήνες αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης με αφορμή τις μαύρες επετείους της έναρξης των πολέμων σε Ιράκ και Γιουγκοσλαβία. Μέσα από τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν θα αναδειχτούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και οι επιπτώσεις τους στους λαούς, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό. Ο Απρίλης είναι μήνας αφιερωμένος στον πολιτισμό και σχεδιάζονται εκδηλώσεις πολιτιστικές, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, κλπ.

Στο πλαίσιο του 5μηνου θα γίνουν και μεγάλες διοργανώσεις με τη συμμετοχή ολυμπιονικών και άλλων αθλητών από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ολυμπιάδα Ειρήνης θα κορυφωθεί τον Μάη με το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης στην Αθήνα, και τις μεγάλες πορείες ειρήνης σε όλη τη χώρα.

«Θεωρούμε πως είναι μια πρωτοβουλία εξαιρετικής σημασίας και χρησιμότητας για τον τόπο και το λαό μας, για την υπόθεση της ειρήνης», ανέφερε ο Μ. Σπυριδάκης. «Εκφράζει τη διάθεση των αγωνιστών της ειρήνης να προβάλουμε τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις μας σε σχέση με το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της αθλητικής Ολυμπιάδας του 2004. Μιας Ολυμπιάδας της εμπορευματοποίησης που προσβάλλει και διαβρώνει στις συνειδήσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας, τις αξίες του Ολυμπισμού όπως μας τις παρέδωσαν οι δημιουργοί τους, οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Και να καταγγείλουμε αυτή την εμπορευματοποίηση προβάλλοντας το αληθινό περιεχόμενο, την ευγενική άμιλλα δηλαδή των αθλητών και των νέων, τη συλλογικότητα και την ευγενή αγωνιστικότητα, στοιχεία και αξίες που το σύστημα σήμερα της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων συστηματικά υπονομεύει», πρόσθεσε ο Μ. Σπυριδάκης.

Και κατέληξε σημειώνοντας πως το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας και παγκόσμια παλεύει να εκφραστεί δυναμικά η απόφαση των λαών να υπερασπιστούν την ειρήνη, και τα ιδανικά της φιλίας, της συναδέλφωσης, της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού κόντρα στις αξίες που επιχειρεί να επιβάλει η Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ