Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κι όμως συμβαίνει

«Αν συμβαίνει ελπίζω ότι θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διαδικασίες ούτως ώστε να δοθούν τα επιδόματα» απάντησε προχτές ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Στεφανής όταν ρωτήθηκε απ' το «Ρ» για την καθυστέρηση εδώ και τέσσερις μήνες των επιδομάτων απ' το (πρώην) ΠΙΚΠΑ σε 1.000 ανάδοχες, μονογονεϊκές και πολύ φτωχές οικογένειες και σε ορισμένες κατηγορίες παιδιών.

Κι όμως συμβαίνει κύριε υπουργέ όπως αποκάλυψε στις 16.12.2003 ο «Ρ». Και μέχρι χτες δεν υπήρξε σινιάλο χορήγησης των επιδομάτων για να κάνουν γιορτές άνθρωποι με μεγάλες ανάγκες - όσο μπορούν να κάνουν γιορτές βέβαια με επιδόματα που αρχίζουν από 15 και φτάνουν μέχρι τα 176 ευρώ το μήνα.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στη διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόστηκε με τους αλλεπάλληλους νόμους για την Πρόνοια. Ετσι απ' τις 7.8.2003 το ΠΙΚΠΑ έπαψε να υπάρχει ως νομική οντότητα. Και παρότι τα χρήματα είχαν υπολογιστεί μέχρι 31.12.2003 στον προϋπολογισμό του ΠΙΚΠΑ, το υπουργείο Υγείας δεν τα χορηγεί.

Με τις επιλογές της η κυβέρνηση οδηγεί σε κατάργηση θεσμών που ισχύουν απ' το 1936 (!) και οι εμπνευστές μιλούν για... μεγαλειώδη πορεία στις λεωφόρους της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ