Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δράση για την ανάδειξη των προβλημάτων της βιοτεχνίας

Επιμένει στις προσπάθειές της για την ενεργοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Μετά τη σημαντική αγωνιστική κινητοποίηση που διοργάνωσε στις 8 Δεκέμβρη, αποκορύφωμα μιας σειράς εκδηλώσεων ενημέρωσης και αφύπνισης του κλάδου, ξεκινά νέο κύκλο επαφών με τις διοικήσεις των σωματείων της δύναμής της.

Σκοπός της είναι «η ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε κλάδου, αλλά και των γενικότερων που αντιμετωπίζει η βιοτεχνία στο σύνολό της». Ταυτόχρονα, θα συζητήσει για το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος, το δυνάμωμα των σωματείων, την παραπέρα μαζικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η ΟΒΣΑ χαιρετίζει επίσης τη συμμετοχή των ΕΒΕ στη συγκέντρωση στις 8 Δεκέμβρη, η οποία «κατέρριψε την άποψη ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν κινητοποιούνται και γι' αυτό δε χρειάζονται αγώνες». Η επιτυχία της συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε προς τη Βουλή, καθώς και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε - επισημαίνει η ΟΒΣΑ - τη βάζουν μπροστά σε νέες ευθύνες, ώστε να πρωτοστατήσει «στη συσπείρωση και το συντονισμό όλων των δυνάμεων για την προώθηση και λύση των προβλημάτων μας», καθώς «η πολιτική που ασκείται σήμερα και ο πολιτικός συσχετισμός θα επιδεινώσει παραπέρα τα προβλήματά μας».

Εκφράζει επίσης τη λύπη της επειδή η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ διαφωνεί με τα αιτήματα που προωθεί η ΟΒΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ