Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απολογισμός 2002 - 2003 Εθνικού θεάτρου

«Παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός μας δεν καλύφθηκε απόλυτα από το υπουργείο Πολιτισμού, δεν κάναμε ούτε και θα κάνουμε στο μέλλον εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τα καλλιτεχνικά αποτελέσματα που ζητάμε». Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Νίκος Κούρκουλος, ανακοινώνοντας χτες τον απολογισμό της θεατρικής περιόδου 2002 - 2003, καθώς και τα σχέδια του Εθνικού Θεάτρου για την περίοδο 2003 - 2004.

Η πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ επισήμανε ότι «το Εθνικό Θέατρο εκτός από συγκινήσεις δημιουργεί και αναμνήσεις κι ότι είναι ο πλέον δημιουργικός πολιτιστικός Οργανισμός του τόπου». Στα ζητήματα που αφορούν τόσο το ρεπερτόριο και εν γένει το καλλιτεχνικό έργο, όσο και τα λειτουργικά και οικονομικά θέματα του Οργανισμού, αναφέρθηκε ο κος Νίκος Κούρκουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν προκύπτει ότι το Εθνικό Θέατρο είχε έσοδα 3.166.528 Ευρώ. Συνολικά, δόθηκαν 810 παραστάσεις κατά τη διάρκεια της περσινής χειμερινής περιόδου, 54 τη θερινή περίοδο και 25 παραστάσεις στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά στην ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου Τσίλερ, η οποία δρομολογήθηκε, αλλά καθυστερεί η μελέτη, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. «Βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα -είπε ο Νίκος Κούρκουλος- θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι εργασίες στο πολύπαθο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου θα ξεκινήσει την Ανοιξη του 2004». Για τις ανάγκες αυτές, οι διοικητικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο μισθωμένο κτίριο, ενώ οι υπηρεσίες του ενδυματολογικού τομέα μόλις μετακινήθηκαν σε νέο μισθωμένο οίκημα επί της οδού Μενάνδρου. Επίσης, η βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται πλέον στο ΡΕΞ, με την ευκαιρία της λειτουργίας της σε λειτουργικό χώρο, οργάνωσε το υλικό και κατέγραψε, με ηλεκτρονικό τρόπο τα σημαντικά αρχεία της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ